HaberlerSİBER GÜVENLİK

Cohesity, yeni güvenlik açığı taramasını piyasaya sürdü

0

Cohesity, şirketlerin BT ortamındaki güvenlik açıklarını veya risklerini değerlendirmek için yedek verileri kullanan yeni uygulaması CyberScan’, piyasaya sürdü.

CyberScan riskleri önceden tespit ediyor

Güvenlik açıklarının belirlenmesi ve ele alınması günümüzde işletmeler için büyük bir zorluk haline geldi. Bu zorlukları tespit etmek oldukça önemli çünkü güvenlik açıkları genellikle fidye yazılımı saldırıları veya veri ihlalleri gibi siber saldırılara neden oluyor. Bu gibi risklerin keşfedilmesi, çevrimiçi suçlulara karşı savunmada ilk adımdır. Cohesity CyberScan uygulaması, güvenlik açıkları için sistemleri değerlendirmeyi kolaylaştırıyor.

Cohesity MarketPlace’te mevcut olan uygulama, işletim sistemi, bilgisayar, ağ aygıtları ve yapılandırmaları dahil olmak üzere kuruluşların BT ortamındaki güvenlik açıklarını belirlemek için Cohesity DataPlatform’daki yedek kopyaları tarayarak çalışıyor.

Uygulama, okunması kolay bir güvenlik panosundan ve bilgisayar korsanlarının istismar etmeden önce maruz kalma risklerinin nasıl ele alınacağına ilişkin eyleme geçilebilecek önerilerin yanı sıra tüm güvenlik açıklarına genel bir bakış açısı sunuyor.

Cohesity’nin mimarisinden yararlanan uygulama, kurumların verileri ayrı bir uygulama ortamına taşımak yerine doğrudan verilerin bulunduğu Cohesity kümesinde uygulamalarını çalıştırmalarına izin verir.

Cohesity ek olarak BT uzmanlarının yedekleme doğrulaması yapmasına yardımcı olarak, belirli bir yedekleme görüntüsünün kurtarılabilir olmasını sağlıyor. Bir kurtarma işi gerçekleştirirken de bilinen veya önceden ele alınan güvenlik açıklarını üretim ortamına geri enjekte etme riskini de ortadan kaldırıyor.

Uygulama son olarak kuruluşlara veri ihlali fırsatlarını daha da azaltan, sık sık yedek veri taraması yapma imkanı da veriyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up