Haberler

Huawei’nin yeni işletim sistemi: HarmonyOS

0

Huawei akıllı telefonlara, dizüstü bilgisayarlara ve akıllı ev cihazlarına güç vermek için geliştirdiği mikro çekirdek tabanlı işletim sistemi HarmonyOS’i Cuma günü duyurdu.

Yeni işletim sistemi, Dongguan’daki Huawei Geliştirici Konferansı’nda Tüketici Elektroniği Grubu CEO’su Richard Yu tarafından resmi olarak duyuruldu. HarmonyOS’i çalıştıran ilk cihaz ise şirketin Honor markasıyla tanıtımını yeni yaptığı akıllı televizyonu Vision TV ve Vision TV Pro oldu. 

Android’e alternatif olan HarmonyOS

Huawei, HarmonyOS’i akıllı telefonlar ve bilgisayarlardan giyilebilir ve akıllı ekranlara kadar çeşitli aygıtlarda kullanılabilen, mikro çekirdek tabanlı bir açık kaynaklı işletim sistemi olarak kullanıyor. HarmonyOS’in amacı, uygulama üreticisinin tek bir uygulama geliştirebileceği ve daha sonra onu çeşitli cihazlara dağıtabileceği “paylaşılan bir geliştirici ekosistemi” oluşturmak.

Huawei Tüketici CEO’su Richard Yu, HarmonyOS’in bu yıldan sonra TV, akıllı saatler ve araç içi bilgi-eğlence sistemleri gibi akıllı ekran ürünlerinde kullanıma hazır olacağını belirtti. Yu ayrıca “Akıllı telefonlar için Android’e öncelik vereceğiz ancak Android’i kullanamadığımızda HarmonyOS’i hızla kurabileceğiz.” dedi.

Dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon satıcısı olan Huawei, HarmonyOS’in ilk olarak televizyon gibi akıllı ekran ürünlerinde kullanılacağını, önümüzdeki üç yıl içinde diğer cihazlara da getirmeyi planladığını bildirdi. 

Şirketin daha sonraki bir aşamada uluslararası pazarlara taşımayı planlamasına rağmen açık kaynak mobil işletim sisteminin kullanılabilirliği şimdilik Çin ile sınırlı olacak. İşletim sistemi ilk kez Çin’de HongmengOS adıyla piyasaya sürülecek. 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up