Haberler

Google hizmetlerinde parmak izi dönemi

0

Google, akıllı telefonlar üzerinden web hizmetlerine giriş yapmak için parmak izi kimlik doğrulaması özelliğini açıkladı. Şu an için sadece Pixel cihazlarda bulunan özellik yakında Android 7 Nougat ve üstü sürümlerde çalışan cihazlara da eklenecek. 

Google hizmetlerinde parmak izi dönemi

Google, parola yerine parmak izi veya diğer kimlik doğrulama yöntemlerini kendi hizmetlerinde kullanabilme özelliğini duyurdu. Bu özellik bu hafta itibariyle Pixel cihaz kullanıcılarında mevcut ancak önümüzdeki günlerde de Android 7 Nougat ve üstü işletim sistemine sahip tüm cihazlarda kullanıma sunulacak.

Parmak iziyle giriş özelliği, web’de biyometri kullanımını sağlayan FIDO2 standartları W3C WebAuthn ve FIDO CTAP (İstemciden Kimlik Doğrulama Protokolüne) dayanıyor. Yeni özellik şu anda sadece Google Parola Yöneticisi hizmetindeki (passwords.google.com.tr) Pixel kullanıcıları için etkin konumda. 

Kullanıcılar parmak izini kaydetmek için bir kerelik kayıt yaptıktan sonra hizmetlere doğrudan parmak izi yoluyla giriş yapabiliyor. Bu sayede oturum açma yöntemi, geleneksel yöntem olan parola yazmaktan daha kolay ve hızlı hâle geliyor.

Teknoloji devi, kullanıcıların parmak izlerinin veya diğer bilgilerin asla sunucuya gönderilmediğini ekliyor. Bilgiler, cihazın içinde güvenli bir şekilde saklanıyor ve parmak izini doğrulamak için Google’ın sunucularına yalnızca kriptografik bir onay gidiyor. 

Google, alternatif kimlik doğrulama yöntemleriyle giriş yapma yeteneğinin yakında daha fazla Google hizmetlerine sunulacağını da belirtiyor. 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up