HaberlerYAPAY ZEKA

Sony, ilk AI video analiz çözümünü duyurdu

0

Daha iyi video analizi oluşturmak için makine öğrenmesi AI teknolojisini kullanan Yapay Zeka (AI) tabanlı Edge Analytics çözümü herhangi bir eğitim, uzmanlık ya da ekipmana ihtiyaç duymadan gerçek zamanlı olarak video içeriği oluşturabiliyor.

Yapay Zeka (AI) tabanlı Edge Analytics çözümü: REA-C1000

Sony yılın ilk aylarında Yapay Zeka (AI) tabanlı Edge Analytics çözümü REA-C1000’in duyurusunu yapmıştı. Şirket Melbourne Kongre ve Sergi Merkezinde gerçekleşecek olan Integrate 2019’da yeni ürününü tanıtacak. Peki REA-C1000 kullanıcılara neler sunuyor?

REA-C1000 temel olarak bağlı kameralardan gelen girişi analiz etmek, odaktaki nesneyi otomatik olarak belirlemek ve bir GPU’da (Grafik İşlemci Birimi) gerçek zamanlı olarak diğer görüntülerle birleştirmek için gelişmiş AI tabanlı video analitiği teknolojisini kullanıyor. Hareket/yüz algılama ve renk/şekil tanıma işlevleri kullanan teknoloji, profesyonel içerikler oluşturabiliyor.

Ağustos sonunda Integrate 2019 etkinliğinde tanıtılacak olan REA-C1000, kullanıcılara beş özellik sunuyor: el yazısı çıkarma ve konuşmacı yüzeyi, chroma key içermeyen CG yüzeyi, PTZ otomatik takibi gibi çıkış görüntülerinin otomatik kontrolü, odak alanı kırpma ve hareketle yakınlaştırma.

Sony Avustralya ekibi, ilk 60 günlük deneme süresinden sonra sunulan özelliklerin ayrı lisanslarla kalıcı olarak etkinleştirilebildiğini ve bunun da belirli bir kademeye kadar kişiselleştirme olanağı sağladığını belirtiyor.

REA-C1000, 4K/HD giriş ve çıkışını desteklerken Sony’nin BRC, SRG ve XDCAM kamera serisi PTZ kameralarına doğrudan bağlanabiliyor. REA-C1000 ayrıca HDMI ağ bağlantısı sayesinde birden çok ekran, canlı akış projelerine içeren çeşitli AV kurulumlarına ve monitörlerle büyük ekran projeksiyonlarına sorunsuzca entegre edilebiliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up