Haberler

Lenovo, 12.5 milyar dolar gelir elde etti

0

Lenovo, 2019 yılının ilk çeyreğinde gelir artışı sağladığını ve şirketin 12,5 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Bu büyüme şirket için art arda sekizinci büyüme yılı. 

Lenovo yüzde 24,9’luk PC pazar payını yakaladı

Çin’li bilişim devi, net gelirinin geçen yıla kıyasla iki katından daha fazla artarak 85 milyon ila 162 milyon dolar arasında olduğunu açıkladı. 

Şirket, Amerika ve Asya Pasifik’te yıllık bazda sırasıyla yüzde 20 ve yüzde 40 gelir artışına ulaştı ve Amerika, Çin, EMEA ve APAC’ta her birinden 2 milyar doların üzerinde gelir sağladı. Depolama gelirinde ise yıllık bazda yüzde 80’den fazla artış olurken Software Defined Infrastructure (SDI) yıllık olarak çift haneli oranda büyümeye devam etti.

Lenovo PC’lerdeki satış hacminde de 13 puandan fazla bir orana ulaştı ve tüm zamanların yüzde 24,9’luk PC pazar payını yakaladı. Çin’li firma PC’lerde iş istasyonu, ince ve hafif, görsel ve oyun bilgisayarları ile Chromebook dahil olmak üzere yüksek büyüme ve premium kategorilere odaklandığını belirtiyor.

Lenovo ayrıca SDI, depolama, ağ iletişimi, HPC, AI, IoT, servis ve çözüm odaklı satışların yanı sıra şirket içi tasarım ve Hyperscale için üretim kapasitesine odaklanan tam bir yığın Veri Merkezi oyuncusu olarak genişlemeye devam etmeyi hedefliyor. Buna ek olarak işletme pazara ulaşma yollarını ve operasyonel mükemmelliği daha iyi hale getirmeye çalışacak.

Lenovo şu anda dünya genelinde 180 pazarda yer alıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up