Haberler

3D bagaj tarayıcıları, uçuş güvenliği için sıvı kısıtlamalarına son verebilir

0

İngiltere hükümeti, 2022’den önce ülkenin tüm büyük havaalanlarında 3D bagaj tarama ekipmanı kullanılacağını belirtti.

3D bagaj tarayıcıları, uçuş güvenliğini artırırken kısıtlamaları da azaltacak

Hastanelerde kullanılan CT tarayıcılara benzer ekipmanlar halihazırda Londra Heathrow Havalimanı’nda kurulmaya başladı. Görevli personelin incelemesi için yakınlaştırıp döndürebildiği 3D bagaj tarama ekipmanı, çanta içeriğinin daha net bir görüntüsünü sağlıyor. 

Londra Heathrow Havalimanı yetkilileri yeni teknolojiyi önümüzdeki birkaç yıl içinde kullanıma sunabilmek için 50 milyon sterlin bütçe belirlediğini açıkladı. Heathrow Havalimanı ayrıca 2017’den bu yana denenmekte olan ekipmanı İngiltere’de kuracak olan ilk havaalanı olacak. 

İngiltere Bakanları, 3D bagaj tarama teknolojisi ile uçuş güvenliğinin artıracağını, biniş öncesi kontrollerin hızlanacağını, sıvı ürünler ve dizüstü bilgisayarlar ile yapılan seyahatlerdeki kısıtlamaların ortadan kalkabileceğini söyledi. Yeni güvenlik planını duyuran Başbakan Boris Johnson, 3D tarayıcıların yolcular için güçlüğü azaltacağını ve güvenliği artıracağını ifade etti. Devlet yetkilileri 3D tarayıcıların önümüzdeki birkaç yıl içinde diğer Birleşik Krallık havaalanlarında da kullanılmaya başlamasını planlıyor.

Mevcut prosedüre göre yolcuların, güvenlik için yaklaşık 20 cm x 20 cm boyutundaki tek, şeffaf, kapatılabilir plastik torba içinde ve 100 ml’den daha fazla olmayan sıvı ürünlerin kabin bagajlarında bulundurmasına izin veriliyor. Bu sınırlamalar Kasım 2006’dan beri uygulanıyor.

Söz konusu 3D tarama teknolojisi, Atlanta’daki Hartsfield-Jackson ve Chicago’daki O’Hare gibi ABD havaalanları tarafından şu anda kullanılıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up