Haberler

Ericsson Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Fadi Pharaon oldu

0

Ericsson, Ortadoğu ve Afrika bölgelerini 1 Eylül 2019 itibariyle Fadi Pharaon’a teslim ettiğini duyurdu.

Ericsson Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Fadi Pharaon oldu

Ericsson Kıdemli Başkan Yardımcısı görevi ile icra kurulunda da yer alan Pharaon, CEO’ya raporlar sunacak. Fadi Pharaon halihazırda Avrupa ve Latin Amerika – Şebekeler ve Yönetilen Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Atamayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ericsson Başkan ve CEO’su Börje Ekholm: “5G ile birlikte son derece heyecanlı bir döneme giriyoruz. Müşterilerimizle olan ilişkilerimiz, endüstrimizin heyecan verici bu yeni döneminde güçlü bir şirket pozisyonu oluşturmamızda kilit rol oynuyor. Fadi bu görevi Ortadoğu ve Afrika’da yürütmek üzere gerekli olan tüm deneyim, altyapı ve becerilere sahip. Bu göreve gelmiş olmasından ötürü son derece memnumum” şeklinde konuştu.

Fadi Pharaon ise: “Mobil endüstri 5G’nin hayata geçmesiyle birlikte ülkeleri ve sektörleri değiştirmeye başladı. Pazarlarımızda birçok yeni iş fırsatına ve yenilikçi adımlara tanık olacağız. Orta Doğu ve Afrika’daki bu heyecan verici pozisyonda görev almak ve hem bölgedeki ekipler hem de icra kuruluyla çalışmak için sabırsızlanıyorum. Müşterilerimizle yakın çalışma konusundaki kabiliyetimiz, 5G’deki teknoloji liderliğimizi daha da ileriye taşıyacak” dedi.

Royal Institute of Technology’de Bilgisayar Bilimi alanında yüksek lisans yapan Fadi Pharaon, İskoçya’daki Heriot Watt Üniversitesi Edinburgh Business School’da MBA yaptı. 21 yılı aşkın bir süredir Ericsson’da görev yapan Fadi Pharaon Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Latin Amerika pazarlarında farklı yönetim pozisyonlarında görev aldı.

Ericsson İcra Kurulu Üyelerinden biri olan Fadi Pharaon, 1 Eylül 2019 itibariyle görevi Rafiah Ibrahim’den devralacak. Ibrahim ise CEO Börje Ekholm’e danışman olarak hizmet verecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up