Haberler

OutSystems bulut güvenliği uyumluluğu için yeni sertifikalar aldı

0

Düşük kodlu uygulama geliştirme platformu sağlayıcısı OutSystems’ın SOC 2 Seviye II sertifikası, ISO 27001 ve ISO 22301 sertifikaları ile birleştiğinde gizlilik, güvenlik, kullanılabilirlik, işleme bütünlüğü ve gizlilik sözleşmesi sağlayan beş güven hizmet prensibini yerine getiren OutSystems’i oluşturuyor.

Buluttaki kullanıcı verileri güven altında

Kuruluşlar geliştikçe, uygulamalarının daha büyük bir yüzdesini iş dünyasında bulut paydaşları üzerinde paylaşıp çalıştırdıklarında, bulut tabanlı ortamlarının güvenli olmasını sağlamak için platform sağlayıcılarına güveniyor. ISO 27017 ve ISO 27018 sertifikaları da şirketlerin, müşterilerinin buluttaki veri gizliliğini ve korunmasını sağlama konusundaki taahhüdünü gösteriyor.

ISO 27017 ve ISO 27018, bir şirketin bilgi güvenliği yönetim sisteminin kurulması, işletilmesi ve bakımı için kontrollerin bir kontrol listesini sağlayan ISO 27001 standardının ilkelerini temel alıyor. ISO 27017, bulut hizmetlerinde bilgilerin korunmasına odaklanıyor. ISO 27017, bulut bilişim sağlayıcılarının BT yönetimi tarafından bilgi yönetimi ve paylaşımını yöneten daha önceki uygunluk standartlarındaki kontrollerini kapsarken buna karşılık ISO 27018 ise buluttaki kullanıcı verilerinin korunması ve gizliliği için gereklilikleri özetliyor.

Bu yılın başlarında Outsystems ayrıca düşük kodlu geliştirme platformuna yeni yapay zeka ve makine öğrenme yetenekleri eklediğini duyurmuştu. OutSystems’in yeni AI yetenekleriyle geliştiriciler, kendi uygulamalarına yeni katılım kanalları oluşturabilir, müşterileri ve kullanıcıları istedikleri zaman istedikleri yerde uygulamaları ihtiyaç duydukları yardım ve bilgilerle birleştirebilirler.

Bu yetenekler, kuruluşların Google, Siri ve Alexa gibi sanal asistanlar ve Facebook Messenger, Cortana, Skype ve daha fazlasını destekleyen sohbetler için ses özellikli işlevler oluşturmasını ve etkinleştirmesine imkan sağlıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up