Haberler

Zenuity, otonom araçlar için CERN ile işbirliği yaptı

0

Volvo ve Autoliv arasında ortak bir girişim olan Zenuity, bugün özerk araçlar için makine öğrenmesini hızlandırmak adına Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü (CERN) ile birlikte çalışmaya başlayacağını duyurdu.

Volvo, otonom araçlar için CERN ile işbirliği yapıyor

Merkezi İsviçre’nin Cenevre kenti olan CERN, 23 AB üye ülkesinden bilim insanlarıyla birlikte çalışıyor ve en iyi şekilde atom altı parçacıkları ışık hızına yaklaştıran 16 mil yeraltı halkası olan Hadron Parçacık Çarpıştırıcısı’nın yapımcısı olarak biliniyor.

Otonom araçların getirdiği büyük veri sorunlarını ele almak, güvenli otonom sürüş (AD) araçlarının geliştirilmesi için çok önemlidir ve Zenuity’nin araba kazaları, yaralanma ve ölümleri tamamen ortadan kaldıracak araçların geliştirilmesini hızlandıracak uzun vadeli amacının önemli bir parçasıdır.

Her saniye megabayt veri üreten kameralar ve lidar sensörler ile sürekli veri üreten GPS, radar ve diğer sensörler arasında Intel, 2016 yılında 2020 yılına kadar her gün 4.000 gigabayt veri üretecek otonom araçların büyüyeceğini öngörmüştü. Yüksek enerjili parçacık çarpışmaları ve onun nükleer araştırmalarını güçlendirmek için gereken büyük bilgi işlem kaynakları göz önüne alındığında CERN, büyük miktarda veri ile çalışmak konusunda deneyimli.

TPU’lar ve GPU’ların yanı sıra FPGA’lar, Microsoft’un Proje Brainwave’sı gibi makine öğrenmesi hızlandırmayı sağlıyor. FPGA’ler ayrıca yüksek performanslı bilgi işlem işlemlerinde ve veri merkezlerinde kullanılıyor. Örneğin Azure, tüm veri merkezlerinde şifreleme ve sıkıştırma için FPGA’ları ve veri merkezi işlemlerine odaklanan Intel’in Agilex yonga serisini kullanıyor.

Zenuity ve CERN, büyük verileri daha iyi ele almak aynı zamanda derin öğrenme algoritmalarının bellek tüketimini ve çalışma zamanını azaltmak için hedefin bir parçası olarak FPGA’ları kullanmak istiyor.

İsveç’in Göteborg kentinde bulunan Zenuity’nin şu anda Çin, Almanya, İsveç ve ABD’de 600’den fazla çalışanı var.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up