Haberler

Toyota, daha parlak bir gelecek için hidrojen yakıtlı araçlara yatırım yapıyor

0

Toyota’ya göre dünyadaki aşırı hava koşulları ve dünyadaki ortalama sıcaklıkların artmasıyla ifade edilen küresel ısınma nedeniyle sürdürülebilir teknolojiler giderek daha önemli hale geliyor. Doğanın korunması adına Toyota, 2050 yılına kadar 2010 yılına kıyasla araç başına ortalama karbondioksit emisyonunu yüzde 90 azaltmayı planlıyor.

Hidrojen, taşıma segmentlerinin yüzde 20 ila 25’ne güç verecek

Toyota karbondioksit emisyonunu yüzde 90 azaltmayı başarmak için teknolojiye yatırım yapıyor ve kendinden şarjlı hibrit elektrikli araçlar (HEV), takılabilir elektrikli araçlar (PHEV), elektrikli batarya araçlar (BEV) ve hidrojen yakıt hücresi elektrikli araçlar (FCEV) gibi düşük emisyonlu araçlarının kullanılmasını destekliyor. 

Hidrojen Konseyi’nin bir üyesi olan Toyota Motor Corporation, teknoloji yatırımı konusunda çeşitlendirilmiş bir yaklaşım benimsiyor. Kendi üretim tesisine, bataryaların ve hidrojen yakıt hücrelerinin geliştirilmesini ve üretilmesini hızlandırmak için ortak girişimlerle yatırım yapıyor. Bir açıklamaya göre şirket, yakın gelecekte yılda 30.000 FCEV (şu anda 3.000) satış yapmayı bekliyor.

Hidrojen, toplam filonun yüzde 20 ila yüzde 25’inin katkıda bulunabileceği ağır ve uzun menzilli segmentlerde güçlü bir rol oynadığından karayolu taşımacılığı sektörü için gereken toplam karbondioksit azaltımının üçte birinden fazlasına katkıda bulunuyor. Hidrojen Konseyi de hidrojenin 400 milyondan fazla arabaya, 15 ila 20 milyon kamyona ve 2050’ye kadar yaklaşık 5 milyon otobüse güç vereceğini tahmin ediyor ki bu da bunların taşıma segmentlerinin ortalama yüzde 20 ila 25’ini oluşturuyor. 

Şu anda Toyota seçilen pazarlarda satılan bir dizi hidrojenle çalışan araçlara sahip. 2018’de Toyota Sora FCEV otobüsüyle başlayan satışların devamlılığını Toyota, Tokyo 2020’deki Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları öncesinde Tokyo metropol bölgesi içinde 100 Sora otobüsü getirmeyi planlayarak sağlıyor. Şirkete göre önümüzdeki beş yıl, orta ve büyük ölçekli otomobillerde, otobüslerde, kamyonlarda, minibüslerde ve trenlerde daha fazla FCEV modelinin tanıtımını görecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up