Haberler

Mambu, Gartner 2019 MQ’da ‘Challenger’ olarak yerini aldı

0

Kullanıma hazır ticari paketlere, kamu bulutuna ve açık bankacılık girişimlerine odaklanılan Gartner raporunda, banka CIO’larının, çekirdek bankacılık ürünlerini daha geniş bir açık çekirdek bankacılık ekosistemi çerçevesinde değerlendirmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Bu bağlamda hizmet olarak yazılım (SaaS) bankacılık motoru Mambu, Gartner’ın 2019 Magic Quadrant’ında Küresel Global Retail Core Banking için Challenger olarak yer aldı. 

Açık bankacılık platformları yeni entegrasyonlar getiriyor

Mambu’nun bayrağı önde taşıdığı CBS (core banking system) teklifleri, otonom işlevsellik adalarından işbirlikçi adalara ve açık bankacılık destekli platformlara doğru gelişiyor. Ayrıca açık bankacılık platformlarına geçiş tüm paydaşları finansal teknolojiler (fintech’ler), teknoloji ortakları, banka çalışanları, müşteriler ve düzenleyici otoriteler gibi bankanın değer zincirine entegre ediyor.

Mambu, 2011 yılında modern bir bulut yerel bankacılık platformu sağlamak amacıyla kurulduğundan beridir dünya genelinde 130’dan fazla müşteriyi kazanmak için önemli ölçüde büyüdü. Mambu’nun esnek API güdümlü teknolojisi, bankacılık ve borç portföylerini hızlı bir şekilde tasarlama, başlatma, hizmet ve ölçeklendirme becerisine sahip tüm boyutlardaki finansal kuruluşlara hizmet veriyor.

Mambu’nun ekibi Amsterdam, Berlin, Singapur, Londra, Yaş (Romanya) ve Miami’ye kadar yayılmış ana ofislerinde 200’den fazla kişiden oluşuyor. Şirket ayrıca 45’ten fazla ülkede 14 milyonun üzerinde son kullanıcıya sahip.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up