BÜYÜK VERİHaberler

Genel bulut, bağlı otomobiller için nasıl bir güç olacak?

0

Bugün sokaklarda, caddelerde gördüğümüz arabalar, 1800’lerin sonlarında tanıtılan ilk modellerden oldukça farklı. Sürüş deneyiminin her yönü, müşteri ihtiyaçlarını, endüstri standartlarını karşılamak ve yolcu güvenliğini sağlamak için yenilikler geliştirerek evrimleşti. Evrimleşen yeni araçlar artık ses asistanları sunuyor, elektrikle çalıştırılıyor ve standart olarak uydu navigasyonu ve çarpışma algılamasını içeriyor.

Bulut tabanlı araçlar döneminde kilit nokta veri güvenliği

Geleceğin otomobillerini, bugün sahip olduklarımızdan çok daha farklı kılacak olan yenilik zamanı geldi. Araçlar bu aşamada artık genel bulutla bütünleşmiş otonom ve bağlantılı olma özelliklerini kapsıyor.

Bulut tabanlı otomotiv geliştirme sürecine girerken veri güvenliği ve mahremiyeti yapılan her şeyin merkezinde olmalıdır. Otomobil üreticileri, tıpkı cep telefonu sağlayıcılarının yaptığı gibi bulut uygulamaları aracılığıyla insanlar hakkında giderek daha fazla veri toplayacaklar ve akla gelen ilk soru şu olacak: bu verileri kim kontrol ediyor? Dahası, bu verilere kim erişebilir? Neticede arabalar, nerede yaşadığımızı, nerede çalıştığımızı, nereye gideceğimizi ve ne zaman, nerede alışveriş yaptığımıza dair veriler topluyor.

Tüketiciler, hükümetler ve işletmeler güvenli, özel veri kullanımının önemi konusunda üreticileri uyandırıyor. Bu noktada otomobil üreticileri başından itibaren veri güvenliğine ve kullanımına en makul şekilde uyum sağlama fırsatına sahip.

Bağlantılı otomobiller geliştiren otomotiv üreticileri için temel zorluklar, günümüz araçlarındaki algılayıcıların çok sayıdaki büyük verilerini çıkarmaktır. Bu katma değer için veriyi, Genel Veri Koruma Yönetmeliği uyumluluğunu anonim hale getirmek, depolamak ve veri bilim insanlarının analiz edebileceği bir biçimde sunma ihtiyacı doğuyor.

Veri odaklı araçlar

Ayrıca veri odaklı otonom araçları, yapılandırılmış verilerle beslemek önem arz ediyor. Bu bağlamda bağlı araçlardan toplanan tüm bu verilerin, akıllı bir şehir ulaşım sistemine girmek için iyi bir şekilde nasıl kullanılabileceğini etraflıca düşünmek gerekiyor.

Otomotiv endüstrisi için heyecan verici bu dönemde, endüstrinin hızla gelişmesi kaçınılmaz. Bu nedenle yeni endüstrinin odak noktası, gizlilik riskleri konusundaki endişeleri ortadan kaldırmak oluyor. Endüstrinin bu endişeleri ciddiye alması ve güvenliği evrimin kalbine yerleştirmesi, toplum adına hayati önem taşıyor.

Tüm araç üreticilerinin, veri odaklı araçlarla müşteri deneyimlerini geliştirmeleri için gerçek bir fırsat bulunuyor. Bu araçlar yalnızca entegre araç ve trafik yönetimi çözümleri ile seyahat deneyimlerine yardımcı olmakla kalmıyor aynı zamanda kirliliği azaltarak topluma fayda sağlama fırsatına da sahip oluyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up