HaberlerYAPAY ZEKA

Emotion AI, insan duygularını sesinden algılayabiliyor

0

2017 yılında Toyko merkezli olarak kurulan Empath girişimi, duygu saptama segmentinde nispeten yeni bir katılımcı olarak IFA 2019’da yerini aldı.

Emotion AI, sesin özelliklerine göre insan duygularını saptayabiliyor

Empath, Japon sağlık teknolojisi şirketi Smartmedical Corp.’un on binlerce ses örneğinde eğitilmiş algoritmaları kullanarak yaklaşık 20 kişilik personeliyle Emotion AI adlı bir platforma öncülük etti. Empath’ın yapay zekası Emotion AI ses seviyesi, ton, hız ve güç gibi özelliklerin yanı sıra yüksek gürültülü ortamlarda herhangi bir dilde gerçek zamanlı konuşmalardan duyulan neşe, öfke, sakinlik ve üzüntüyü otomatik olarak algılayabiliyor.

Emotion AI sayesinde çalışanların duygularındaki değişiklikleri ve duygularının hava durumuyla nasıl ilişki kurdukları takip edilebiliyor. Bu sayede ekip yöneticileri, hem bireysel çalışanlarının hem de tüm ekibin ruh hallerini saptayabiliyor. 

Web Empath AI, şu ana kadar çağrı merkezlerinde ilk kez konuşlandırıldı. Sonuçlara göre Empath, supervisor’ın mesai süresini yüzde 20 oranında azaltırken satış dönüşümünü yaklaşık yüzde 400 oranında artırdı. Ancak gelecekte Empath’ın girişimcileri, çözümlerinin video oyunlarına, robotlara ve hatta araçlara ulaşabileceğini söylüyor. Bu amaçla Empath, kısa süre önce çocuklara yönelik bir duygu algılayıcı mesaj animatroniği oluşturmak için oyuncak şirketi Bocco ile ve duygulara karşılık gelen tonlar arasında dolaşan bir lamba üretmek için Utaka ile ortaklık kurdu.

Windows, iOS ve Android’de çalışan Web Empath API’ı mevcut uygulamalara ve hizmetlere duygu algılaması ekliyor. Şirketin şu anda NTT Docomo, Fujitsu, Philips, Lixil, TMJ, Persol ve Marubeni Information gibi markaları içeren iş ortağı listesi, algoritmalarını yeniden denemek için yüksek kaliteli veriler sağlıyor.

Söz konusu pazar için Allied Market Research, giyilebilir ürünlerin, nesnelerin internetinin ve akıllı telefonların artan popülaritesi nedeniyle 2023 yılında dünya çapında 33.9 milyar dolarlık değere sahip olacağını belirtiyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up