BÜYÜK VERİHaberlerSİBER GÜVENLİK

IBM, hibrit çoklu bulut ortamları için veri gizliliği platformunu başlattı

0

IBM z15, müşterilerine şifreleme, bulutta yerel dağıtım, anında kurtarma ve veri merkezli gizlilik denetimleri gibi politika tabanlı denetimler yoluyla verilere erişim yönetimini sağlıyor.

IBM z15: Hibrit çoklu bulut ortamları için veri gizliliği platformu

Veri gizliliğinin hem kurumlar hem de tüketiciler için son derece endişe verici hale geldiği bir çağda birden fazla bulut ortamının, verileri güvende tutması daha zor hale getiriyor. IBM z15, güvenlik, gizlilik ve çeviklik gibi hibrit bulut hakkındaki endişeleri gidermek için önemli bir bileşen olarak karşımıza çıkıyor.

z15 ile müşteriler hem geleneksel kritik iş yükleri hem de dijital varlık gözetimi veya blockchain gibi daha yeni iş yükleri için korumaya ihtiyaç duydukları gizlilik ve güvenlik ile istedikleri bulutlara sahip olabiliyor. Veri ile analitik görüşlere erişmeye ihtiyaç duyan müşteriler, bu verilerin gizliliğini ayrıntılı bir düzeyde kontrol edebiliyor.

IBM z15, dört yıl süren geliştirme ve 3000’den fazla patentin yanı sıra 100’den fazla şirketten gelen girdilerin bir sonucu olarak doğdu. Her yerde şifreleme, bulut-native geliştirme ve anında kurtarma öne çıkan yenilikler arasında.

IBM, müşterilerin z15’te günde bir trilyon web işlemine kadar işlem yapabileceğini, büyük veritabanlarını destekleyebileceğini ve tek bir z15 sisteminde 2,4 milyon Linux konteynerine ölçeklenebileceğini söylüyor.

Müşteriler üstelik z15’te yazılım kullanmak yerine Entegre Hızlandırıcı’yı kullanarak şifrelemeden önce güvenli web işlem verilerini sıkıştırarak 30 kata kadar daha düşük gecikme süresi ve 28 kata kadar daha az CPU kullanımı sağlayarak görev açısından kritik gecikme sorunlarını çözebilecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up