Haberler

VMware & NVIDIA, yüksek performanslı bilgi işlem için GPU hizmetlerini destekledi

0

İki şirket, müşterilerin VMware vSphere tabanlı uygulamaları ve kapları tamamen değişmeden buluta taşımalarını sağlayacak hızlandırılmış GPU hizmetleri sunacak. Müşteriler bir kez bulutta olduklarında, yüksek performanslı bilgi işlem, makine öğrenmesi, veri analizi ve video işleme uygulamalarından yararlanabilecek.

Hibrit buluttaki yoğun veri odaklı iş yüklerinde sınıfının en iyisi GPU hızlandırma hizmetleri

NVIDIA CEO’su Jensen Huang’a göre işletmeler, operasyonel zekâ ve yapay zekâdan etkileyici tahminler yapmaya kadar her şeyde GPU hızlandırmalı hesaplamaya güveniyor. Jensen Huang, VMware ile birlikte sanallaştırmadan hibrit buluta, VMware’in yeni Bitfusion veri merkezi ayrıştırmasına kadar işletme genelinde inovasyonu teşvik etmek için en gelişmiş GPU altyapısını tasarladıklarının altını çiziyor.

Şirketler ayrıca işletmelerin kendilerini rakiplerinden farklı kılmak için AI teknolojilerini kullandıklarını belirtiyorlar. AI tabanlı stratejiler gittikçe artan şekilde, güçlü bilgisayarların kurumsal veri petabaytlarından öngörücü modeller oluşturmasını gerektiriyor.

VMware CEO’su Pat Gelsinger ise müşterilerinin, kritik iş uygulamalarının geçişini ve modernizasyonunu hızlandırmak için AWS’deki benzersiz VMware Cloud değerini benimsediklerini belirtiyor. Pat Gelsinger, NVIDIA ve AWS gibi endüstri liderleriyle yapılan ortaklıkların geliştirdiği yeni yeniliklerle, hibrit bulut üzerindeki en yoğun veri odaklı iş yükleri ve modern uygulamalar için sınıfının en iyisi GPU hızlandırma hizmetleri getireceklerini söylüyor.

Bu hizmetler bir kez kullanılabilir hale geldiğinde, işletmeler uygulama modernizasyonunu hızlandırmak için işletme sınıfı bir hibrit bulut platformundan yararlanabilecekler. Ayrıca AI, makine öğrenmesi ve veri analitiği dahil olmak üzere çoğu bilgisayar yoğun iş yükünü desteklemek için tutarlı bir VMware altyapısı boyunca veri merkezinden AWS bulutuna dağıtım, geçiş ve işlemleri birleştirebilecekler.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up