Haberler

Google Assistant artık çoğu Chromebook için kullanılabilir

0

AI sesi sadece Pixel’e özeldi ancak maceracı kullanıcılar, Chrome OS’in beta kanallarından birinde yer alarak bir süre gizli bir özellik olarak kullanabildiler. Platformun en yeni sürümü olan akıllı kişisel asistanı artık çoğu Chromebook’ta kullanılabilir durumda. Kullanıcıların akıllı asistanı çağırmak için “Hey Google” demesi ya da launcher’dan Assistant logosuna tıklaması yeterli oluyor.

Google Assistant artık çoğu Chromebook’lar için kullanıma hazır

Yeni sürüm ek olarak kullanıcıların sesinin tek bir yerden kontrol etmelerine olanak tanıyor. Kullanıcılar ekranın sağ alt köşesine tıklayarak bu kontrollere kolayca erişebiliyor. Ebeveynler için de Family Link uygulaması üzerinden çocukları için ekran saati eklemeleri artık daha kolay hale getirildi.

Güncellenen platform, web sayfalarını diğer aygıta göndermeyi de kolaylaştırıyor. Platform, bu ayın başlarında Chrome sürüm 77 ile birlikte sunulan bir özellikti. Chromebook kullanıcılarının bunun için yapması gereken şey, adres çubuğuna tıklayıp “Cihazlarına gönder” i seçmek. Chrome OS 77 ayrıca üç günlük beklemeden sonra cihazı kapatan pil tasarrufu önlemleriyle de birlikte geliyor.

Google’ın duyurularına göre güncellemeler önümüzdeki günlerde aşamalı olarak yayınlanacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up