HaberlerYAPAY ZEKA

IBM, AI destekli yeni bir IoT çözümü geliştirecek

0

Yeni IoT endüstri çözümü olan Sivil Altyapı için IBM Maximo, IBM Maximo portföyünü daha da genişletiyor. Yeni IoT endüstri çözümü ayrıca kuruluşların altyapı varlıklarını yönetmelerine, izlemelerine ve uygulamalarına yardımcı olmak için derin endüstri ve göreve özgü işlevler sağlıyor.

Altyapı korumasında yapay zeka ve IoT teknolojisi

IBM, Sivil Altyapı için Maximo ile birlikte, kuruluşların profesyonellerin bu yapıları izleme ve yönetme şeklini geliştirmelerine yardımcı olmak için IoT ve AI teknolojisini kullanıyor. Yapılan duyuru, IBM’in Maximo Kurumsal Varlık Yönetimi ve Varlık Performans Yönetimi (APM) çözümleriyle Sund&Bælt’in operasyonel uzmanlığından yararlanıyor. Bu çözümler, altyapı ömrünün uzatılmasına ve genel bakım maliyetlerinin azaltılmasına yardımcı oluyor.

Sivil Altyapı için Maximo, bakım ve tasarım detayları, yapılara yerleştirilen sensörlerin ürettiği gerçek zamanlı IoT verilerinin yanı sıra çatlak, pas, korozyon gibi hasarların, yer değiştirme titreşimleri ve stres gibi etkilerini tespit etmelerine ve ölçmelerine yardımcı olmak için çeşitli hava durumu verilerini birleştiriyor.

Kuruluşlar IBM Maximo’yu kullanarak bakım stratejileri uygulayıp her bir yapının modellenmesi, haritalanması ve izlenmesi üzerinde çalışabilirler. IBM Maximo, kritik onarımlar gerektiren bakımlar için hızlı değerlendirmeler yapılmasına yardımcı olabilir. 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up