Haberler

ABD, Huawei’ne satış yapılması için lisansları onaylayacak

0

ABD, yakında ABD’li bazı firmaların Huawei’ne hassas olmayan mallar tedarik etmesine izin veren lisanslar verecek. Ayrıca New York Times, iki ülkeden üst düzey yetkililerin ticaret görüşmelerini sürdürmek için bu hafta toplandıklarını bildirdi.

ABD, Huawei’ne satış yapılması için lisansları onaylayacak

Mayıs ayında ABD Ticaret Bakanlığı, ulusal güvenlik tehdidi olduğu iddiasıyla ünyanın en büyük telekomünikasyon üreticisi Huawei’ne ticaret yasağı getirdi. Bu iddialar, Çin teknoloji devi tarafından art arda reddedildi.

Ticari kara liste altındaki Huawei’nin akıllı telefonları için Google Mobile hizmetlerinin kullanılması yasaklandı, çip satın almak ve daha pek çok şey gibi ABD firmalarıyla iş yapması da engellendi.

Huawei Central’ın haberine göre G20 zirvesinden sonra ABD başkanı Trump, Huawei’nin ABD firmalarından teknoloji satın almasına izin verileceğini söyledi. Açıklamadan bu yana ABD şirketleri belirli bir ürünün yasaktan muaf tutulması için bir lisans istemeye başladı. Reuters ağustos ayında, ABD Ticaret Departmanı’na şirketlerden ABD mallarını Huawei’ne satma lisansları için 130’dan fazla başvuru geldiğini bildirdi.

New York Times’ın kaynaklarına göre ise Trump’ın yönetimi geçen hafta birkaç Amerikan firması için engelleri kaldırıp lisanslarını onaylamaya başlamak için yeşil ışık yaktı. Bununla birlikte ABD şirketlerinden hangilerinin Huawei’ne ürün tedarik etmesine izin verileceğiyse belirtilmedi.

Son olarak yeni lisans kararı, lisans süreci adı altında anlaşmalarını rafa kaldırmış olan şirketlerin uzun zamandır beklediği netliği sağlayacak gibi görünüyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up