HaberlerYAPAY ZEKA

PowerPoint’in AI sunum eğitmeni, provalarda koçluk yapıyor

0

Şirket artık PowerPoint’in web sürümünden başlayarak bu yeni aracı başlatıyor.

Microsoft, PowerPoint için AI sunum koçunu başlattı

Genel konuşma, birçok pratik gerektiren bir beceridir ancak çok az kişi sunumlarını prova eder. Kimileri bu konuda iyi olduklarını düşünürken diğerleri, prova yaparken bile heyecanlanıp gerginleşebilir. 

Yeni PowerPoint Sunum Koçu, pratik yapmanın zorluklarını gidermeyi hedefliyor. Mevcut sürümünde, araç üç kritere dikkat ediyor: tempo, slayt okuma ve kelime seçimi. Tempo oldukça açıklayıcı olmakla birlikte kişinin ne kadar hızlı ya da yavaş konuştuğunu ölçer. ‘Slayt okuma’ özelliği, slaytlardaki kelimelerin ne zaman okunduğunu algılar. ‘Kelime seçimi’ aracı ne sıklıkta kelimelerin tekrarlandığını ölçerken kültürel açıdan duyarsız ifadeler kullanıldığında da geri bildirim verir. Ayrıca, ‘kelime seçimi’ aracı dolaylı olarak kelime dağarcığını geliştirmeye yardımcı olur, böylece sunumun uygun sözcük kullanımıyla sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar.

Yeni tanıtım koçuna ek olarak Office 365, birkaç yeni özellik daha kazandırıyor. Slaytta çizilenleri yeniden oynatma özelliği de dahil olmak üzere PowerPoint’te daha iyi mürekkep desteği içeriyor. Böylece daha üretken animasyonlar oluşturulabilir.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up