HaberlerYAPAY ZEKA

NVIDIA, canlı yayınlar için RTX tabanlı AI’ı piyasaya sürdü

0

NVIDIA, canlı yayın meraklıları ve yazılım geliştiricilerine artırılmış gerçeklik efektleri, stil filtreleri ve sanal yeşil ekranlarla dolu bir dünya yaratma araçları veriyor.

NVIDIA, canlı yayınlar için RTX tabanlı AI’ı piyasaya sürdü

NVIDIA, canlı yayınları dönüştürmek için AI özelliklerini kullanan yeni bir yazılım geliştirme seti olan RTX Broadcast Engine’in ayrıntılarını TwitchCon’da yayınladı. Motor, GeForce RTX GPU’ları ve Tensor Cores adlı AI işlemcilerini, özel ekipmana ihtiyaç duymadan efektler oluşturmak için kullanıyor.

RTX Broadcast Engine, Twitch Studio, Discord ve Elgato ile XSplit, Huya, Douya ve Streamlabs’da çalışacak.

Streamlabs CEO’su Ali Moiz, yeni RTX Broadcast Engine hakkında uygulama mağazasındaki geliştiricilerin NVIDIA RTX GPU’lu yayıncılar için güçlü yeni araçlar oluşturmalarını sağlayacak heyecan verici bir gelişme olduğunu söylüyor.

NVIDIA, RTX Greenscreen’i entegre etmek için canlı yayın uygulaması OBS ile de çalışıyor.

NVIDIA RTX Broadcast Engine’in öne çıkan özellikleri ise şu şekilde:

RTX Greenscreen, bir web kamerası yayınının gerçek zamanlı arka plan kaldırılmasını sağlamak için canlı yayında yalnızca yüzünüz ve vücudunuz görünür. RTX Greenscreen AI modeli, görüntünün hangi bölümünün insan olduğunu ve hangisinin arka plan olduğunu anlar, böylece oyuncular satın almaya gerek kalmadan yeşil ekranın avantajlarından yararlanırlar.

Yüzleri algılayan, gözler ve ağız gibi yüz özelliklerini izleyen ve hatta bir yüzün yüzeyini modelleyen RTX AR, standart bir web kamerası kullanarak gerçek zamanlı artırılmış gerçeklik efektleri sağlar. Geliştiriciler, eğlenceli olması için bir yüze 3B içeriği bindirmek veya bir kişinin 3B karakterleri yüzleriyle kontrol etmesine izin vermek gibi AR efektleri çekmek için kullanabilir.

Stil aktarımı adı verilen bir AI tekniği kullanan RTX Stil Filtreleri, başka bir görüntünün stiline bağlı olarak bir web kamerası akışının görünümünü ve hissini dönüştürmeyi sağlıyor. Bir kısayol tuşuna basarak video yayınınıza en sevdiğiniz resim veya oyun sanatı ile stil uygulayabilirsiniz.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up