Haberler

IoT güvenliği, işletmelerin önceliği

iot-guvenlik
0

Güvenliği, IoT projelerine entegre etmek kolay olmayabilir ancak giderek daha acil hale gelen bir ihtiyaçtır.

Uçtan uca IoT güvenliği, büyük ve küçük işletmeler için erişilebilir

Global teknoloji pazarı danışmanlık firması ABI Research’e göre 2023 için öngörülen 44 milyar bağlı cihazın kurulu olduğu bir taban ile oluşturulan ve paylaşılan veri ve bilgilerin miktarı zettabayt veriye ulaşacak.

ABI Research, bireysel gizlilik veya gizli ticari bilgi verilerinin çoğunun hassas olacağını belirtiyor. Dolayısıyla modern toplumlarda veriler yüksek oranda metalaştırılmış bir varlık haline geldiğinden, tehdit oyuncuları için kazançlı bir fırsat sunuyor.

Son zamanlarda piyasada birçok platform ve araç ortaya çıkıyor. Bu da en temel IoT cihazlarında bile güvenlik uygulamasını kolaylaştırabilir. Donanım açısından bakıldığında, STMicroelectronics, NXP, Renesas, Microchip, Cypress, Nuvoton, MediaTek, RedPine ve Maxim Integrated gibi birçok yarı iletken üreticisi, akıllı ev cihazlarından endüstriyel ürünlere genel amaçlı IoT uygulamalarına kontrol sistemleri hizmeti verebilecek güvenli mikrodenetleyiciler sunuyor.

Ancak bunun ötesinde bu güvenli mikro denetleyiciler, geliştiricilerin bu donanım özelliklerinden yararlanabilmelerini ve bir bulut platformuna anahtar sağlama ve anahtar teslim etme ve yaşam döngüsü yönetimi gibi güvenli hizmetleri dağıtmalarını sağlayan destekleyici yazılım geliştirme araçlarıyla önceden paketlenmiş olarak geliyor.

Güvenli IoT dağıtımlarını kolaylaştırmak amacıyla yarı iletken satıcıları, kendi özel çözümlerinden geniş bir yazılım geliştirme platformları yelpazesi sunuyor ancak üçüncü taraf yazılım ve bağlantı araçlarıyla birlikte çalışabilirlik ve uyumluluğa odaklanıyorlar. 

ABI Research’e göre buradaki amaç, geliştiricilerin araçlarını kolayca kullanabilmelerini ve cihazlarını güvenli bir şekilde yönetmelerini sağlayan güvenli yazılım geliştirme ve servis bağlantı araçları sağlayarak güvenli donanım kullanımını kolaylaştırmak.

Güvenli IoT dağıtımlarını geliştirmek ve yönetmek artık güvenlik uzmanlarının görevi değil, aynı zamanda her seviyedeki geliştiricilere hızlı bir şekilde ulaşılabilen bir yetenek. IoT’yi dağıtmak isteyen şirketler artık daha kolay pazara girebilecekleri ve daha uygun maliyetli bir şekilde onları güvenceye almakla kolayca başa çıkabiliyorlar.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up