Haberler

Google, akıllı şehir için yeşil ışık yaktı

0

Sidewalk Labs, başlangıçta 190 dönümlük bir alan geliştirmek istedi ancak geliştirme alanını denetleyen grup Waterfront Toronto tarafından yalnızca 12 dönüme izin verildi.

Google, akıllı kent inşa edecek

Alphabet Inc.’in Google’a bağlı kentsel inovasyon şirketi Sidewalk Labs, teknolojik çözümler ile kentsel altyapının iyileştirilmesi ve yaşam maliyeti, verimli ulaşım ve enerji kullanımı gibi konuların üstesinden gelmeyi amaçlıyor. Google, Sidewalk Labs ile Toronto’nun terkedilmiş bir bölgesinde akıllı bir şehir yaratma planlarını sürdürüyor.

Proje, daha resmi bir değerlendirme ve daha fazla kamuoyu ile istişare kapsamında ilerleyecek ve projenin onaylanıp onaylanmayacağına dair son oylama Mart 2020’de yapılacak.

Sidewalk Labs, 2017 yılında bölgeyi geliştirmek için bir sözleşme imzaladı ve  yüksek teknoloji kentsel ütopya rüyası için 1,524 sayfalık bir teklif sundu. Şirket trafik ve atık gibi kentsel sorunlara ofis, perakende satış alanları, evler ve yüksek teknoloji çözümleri sunacağını belirtti. Projeye göre 44 bin direkt iş yaratılması ve üç ila dört yıl içinde 5 bin kişiyi barındırılacağı öngörülüyor. Proje yetkilileri ayrıca bölgenin yenilikçi yöntemlerle sera gazlarını yüzde 89 oranında azaltacağını belirtti.

Sidewalk Labs proje hakkında ulaşım sürelerini kısaltabileceği, konutları daha ekonomik hale getirebileceği, yeni işler yaratabileceği ve daha sağlıklı bir gezegen için yeni bir standart oluşturabileceği kapsayıcı bir semt göstermeye çalıştıklarını belirtti. Şirket yetkilileri son kurul kararıyla devam edip etmeme kararı henüz verilmemiş olsa da yeni işler ve ekonomik gelişme fırsatları yaratma potansiyeli olan bir projede değerlendirme aşamasına geçebildikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up