Haberler

Tableau kurumsal veri ve sunucu yönetimi tekliflerini başlattı

0

Veri Yönetimi teklifinde ve Tableau Sunucu Yönetimi Eklenti teklifindeki yeni bir özellik olan Tableau Catalog artık Tableau 2019.3 ile karmaşık veri modellemesi veya veri bilimi gerektirmeyen, tek tıklamalı, gelişmiş bir istatistiksel analiz aracı olan Explain Data’yı da içeriyor. Explain Data, bir analist adına tüm verileri analiz etmek için istatistiksel algoritmalar kullanıyor ve verilen herhangi bir veri noktası için en alakalı faktörleri açıklıyor.

Tableau kurumsal veri ve sunucu yönetimi tekliflerini başlattı

İş yazılımı şirketi Tableau, Explain Data ile AI odaklı analizin gücünü herkese ulaşılabilir kılıyor ve karmaşık istatistiksel analizleri daha erişilebilir hale getiriyor. Şirket böylece uzmanlıktan bağımsız olarak herkesin, verilerinin arkasındaki ‘neden’ sorusuna hızlı ve güvenle yanıt bulabiliyor.

Tableau 2019.3 ayrıca,Tableau’nun doğal dil (NLP) özelliği olan Ask Data ile bağlantı kurmanın daha fazla yolunu içeren düzinelerce yeni ürün özelliğini de içeriyor. Ask Data’nın doğal dil işlevselliği artık bir şirket portalı veya İntranet sayfası gibi gömülü olabilecek. Böylece daha fazla sayıda insan bu yeteneği günlük rollerinin bir parçası olarak kullanmaya teşvik ediliyor.

Tableau’nun veri yönetimi teklifi şimdi Tableau’da kullanılan tüm verilere eksiksiz bir bakış açısını, iyileştirilmiş görünürlük ve gelişmiş verilerin keşfedilmesini ve doğru verilerin her zaman analiz için kullanılmasını sağlayan yeni bir özellik kümesi olan Tableau Catalog’u içeriyor.

Şirkete göre Tableau Catalog, BT ve veri sahiplerinin Tableau’da kullanılan verileri iyileştirmelerini, kuruluş genelinde nasıl kullanıldığını takip etmelerini ve değişiklikleri veya veri kalitesi sorunlarının verilerini kullanan veya izleyen kişileri uyarmalarını sağlıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up