HaberlerYAPAY ZEKA

NVIDIA, AI için MLPerf kriterlerini alt üst ediyor

0

Şirket, veri merkezleri için NVIDIA Turing GPU’larını ve kenar hesaplama için NVIDIA Xavier çipte bir sisteme beş MLPerf kriter testinin hepsinin de üstünde olduğunu bildirdi.

NVIDIA, AI için MLPerf kriterlerini alt üst ediyor

MLPerf Inference 0.5, endüstrinin çıkarım için ilk bağımsız AI kriterleri paketidir. Kriterler, AI sınıflamaları için görüntü sınıflandırma, nesne algılama ve çeviri gibi çeşitli form faktörlerini ve çıkarım senaryolarını kapsar. NVIDIA, beş MLPerf kriterinin tümüne sonuçları sunan tek AI platform şirketi oldu.

Turing GPU’ların, ticari olarak temin edilebilir girişler arasında işlemci başına en yüksek performansı sağladığı bildirildi. Xavier, her iki kenara odaklanmış senaryo altında (tek akış ve çoklu akış) piyasada mevcut olan kenar ve mobil SoC’ler arasında en yüksek performansı gösterdi.

NVIDIA’nın tüm MLPerf sonuçları, AI uygulamalarını veri merkezinden uçtan uca kolayca optimize eden ve dağıtan yüksek performanslı bir derin öğrenme çıkarım yazılımı olan NVIDIA TensorRT 6 kullanılarak elde edildi. Yeni TensorRT optimizasyonları, GitHub deposunda açık kaynak olarak da mevcut.

NVIDIA, AI çıkarımının muazzam bir hesaplama zorluğu olduğunu söylüyor. Endüstrinin en gelişmiş programlanabilir hızlandırıcısı olan CUDA-X AI algoritmalar grubunu ve AI hesaplama alanındaki derin uzmanlığını birleştiren NVIDIA, veri merkezlerinin geniş ve büyüyen karmaşık AI modellerini kullanmasına yardımcı olacak.

NVIDIA, GPU’ların Alibaba Cloud, AWS, Google Cloud Platform, Microsoft Azure ve Tencent de dahil olmak üzere dünyanın en büyük bulut altyapılarında geniş çaplı çıkarım iş yüklerini hızlandırdığını söyledi. 

NVIDIA ayrıca, robotik ve gömülü hesaplama cihazları için küçük ve güçlü bir AI süper bilgisayarı olan Jetson Xavier NX’i de duyurdu. Jetson Nano, Jetson AGX Xavier ve Jetson TX2 serisi dahil olmak üzere Jetson ailesindeki diğer çözümlere katılıyor.

Xavier NX, daha yüksek performans gerektiren ancak boyut, ağırlık, güç bütçesi veya maliyet ile sınırlandırılmış gömülü uç bilgi işlem aygıtları oluşturmaya yardımcı olmak için tasarlandı. Bunlar arasında küçük ticari robotlar, dronelar, fabrika lojistiği ve üretim hatları için akıllı yüksek çözünürlüklü sensörler, optik inceleme, ağ video kaydedicileri, taşınabilir tıbbi cihazlar ve diğer endüstriyel IoT sistemleri bulunuyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up