5G & İLETİŞİMHaberler

Qualcomm’un 2020’deki 5G telefon tahmini, iPhone’ları da kapsıyor

0

Qualcomm Inc, 2020 yılı için önümüzdeki sonbaharda piyasaya sürülmesi beklenen amiral gemisi cihazlarının da dahil olduğu 200 milyon 5G akıllı telefonun satılmasının beklendiğini söyledi. 

Qualcomm’un 2020’deki 5G telefon tahminine iPhone’lar da dahil

Yeni nesil 5G akıllı telefonlardan, mobil ağlarda video izlemek veya oyun oynamak gibi görevleri ya da bir Wi-Fi bağlantısından daha iyi verim alması bekleniyor. 5G ağları gelecek yıl yaygın olarak kullanıma sunulduktan sonra, dünyanın en büyük cep telefonu yongaları tedarikçisi olan Qualcomm ve rakipleri bu avantajlardan yararlanacak. Çünkü telefonların hız artışı için daha fazla yongaya ihtiyaç duyulacak.

Qualcomm’un müşterisi olan Apple, 5G akıllı telefonlarını piyasaya ne zaman süreceğini henüz duyurmadı. Ancak Qualcomm mali işler müdürü Akash Palkhiwala, yatırımcı çağrısında gelecek yıl 5G yongası için “iki kıvrılma noktası” olacağını söyledi. 

Bunlardan birisi Samsung ve bazı Çinli cep telefonu üreticilerinin ilkbaharda yeni telefonlarını sunma eğiliminde olmasını kapsıyor. Palkhiwala, Apple’a atıfta bulunarak “İkinci kıvrılma noktası ise başka bir amiral gemisi cihaz grubunun 5G’yi benimsemesi durumunda sonbaharda olacak.” dedi.

Qualcomm’un 5G cihazları tahmini, araştırma şirketi IDC’nin 123.5 milyon tahmininden ve Goldman Sach’ın 120 milyon tahmininden neredeyse yüzde 60 daha yüksek.

Bir analist, 2020 yılı için 200 milyon 5G cihaz tahmininin, 5G iPhone’ların muhtemel faktörler olması nedeniyle şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up