Haberler

Huawei, kendi 5G geleceğini nasıl şekillendireceğini paylaştı

0

Huawei’nin yönetim kurulu başkanı Ryan Ding, Global Mobil Geniş Bant Forumu’nda dikey endüstriler ve tüketici pazarı arasında dünyanın 5G’ye olan “acil” talebinden bahsetti. Ryan Ding, geçen yılın hızlı 5G ilerleme standartları gördüğünü, spektrumunu ve cihazların hepsinin 5G’ye hazır olduğunu ayrıca bunun son 30 yıldaki geçmiş mobil iletişim nesillerinde hiç görülmediğini söyledi.

Geleceği tahmin etmenin en iyi yolu onu yaratmak

5G için sektörün dijital dönüşümünü sağlamak için uzun bir süreç olacak.

Güney Kore, Çin’in 5G hizmetlerinde önünü açtı ve Çin’in gerisinde kaldı. Çin, 2020’nin sonuna kadar 600 bin ila 800 bin arasında 5G baz istasyonu inşa etmeyi planlıyor. Ding, hizmetlerin endüstriyel gelişmeye yön vereceğine ve taşıyıcıların tüketici, genişbant ve işletmeler arası (B2B) gibi alanlarda 5G’den para kazanabileceğine inanıyor.

B2B alanında endüstriler 5G’yi benimsemeye başlıyor ve garantili servis performansı sunmasını bekliyor. Her işletme iyi tanımlanmış bir bölgeye, hizmet modeline ve 5G uygulamaları için iş durumuna sahip. Taşıyıcılar SLA’lerde farklı endüstrilerin ihtiyaçlarını karşılamak için modüler bir şekilde tanımlanmış 5G yetenekleri (uplink ve downlink bant genişliği, güvenilirlik, uçtan uca gecikme gibi) sağlayabilir. Bu aynı zamanda taşıyıcılar için çeşitli fırsatlar sunar. Taşıyıcıların B2B dönüşümü için şu anda yeni ağ yetenekleri, operasyonel yetenekler ve iş modelleri geliştirmeleri gerekir. 

Huawei, 5G için yeni büyüme fırsatları getirirken birçok lider operatörün, hanelerin ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılamak için 5G Sabit Kablosuz Erişim (FWA) kullanarak fiber benzeri bir geniş bant deneyimi sağlamasına yardımcı oldu. 

Tüketici alanında daha hızlı genişbantın canlı yayın, video, oyun ve artırılmış/sanal gerçekliği güçlendireceğini söyleyen Ding, tüketicilerin bunun için para ödemeye istekli olduklarını belirtiyor. Kullanıcıların 5G’ye abone olmalarını teşvik ederek çekici 5G servis paketleri tasarlayabilirler. Bu hem taşıyıcılar hem de tüketiciler için bir kazanç olacaktır.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up