Haberler

DTCC ve Accenture blockchain yönetişim modeli konusundaki araştırmalarını açıkladı

0

Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC), gelişen DLT ortamının risklerini ve sonuçlarını yönetmek için DLT Networks’ü yöneten ve dağıtılmış bir muhasebe teknolojisi (DLT) yönetişim işletim modelini tanıtan bir white paper yayımladı. White paper’ın amacı, ağın güvenliğini ve sağlamlığını tüm katılımcıların yararlanmasını ve DLT’nin tüm potansiyeline daha iyi ulaşmasını sağlamak.

DTCC ve Accenture blockchain yönetişim modeli konusundaki araştırmalarını açıkladı

Finansal hizmetler endüstrisi, son 50 yılda veri ve işlem gücünde benzeri görülmemiş bir büyüme gördü. Yerleşik tutarlılığı, güvenliği ve gizliliği ile dağıtılmış muhasebe teknolojisi, dijital manzarayı dönüştürmek için büyük söz veriyor ancak DLT’nin tam potansiyeli ancak güçlü ve şeffaf bir yönetim modelinin uygulanması ile gerçekleştirilebilecek.

Makalede önerilen model, tüm ağdaki her katılımcı için etkinlik, bağlantı, yazılım değişiklikleri, sözleşme anlaşmaları ve işlem kesinliğini etkileyecek kararlar alma yönetimini içeren bir DLT platformunun işletilmesi ve sürdürülmesindeki sorumlulukları ve kritik işlevleri ele alıyor.

White paper, sekiz işlevsel alan içeren özel, izinli bir DLT platformunun işletilmesi ve bakımı için bir DLT Yönetişim Modeli (DLT-GM) sunuyor:

Yönetişim: En üst düzeyde risk ve kontrol gözetimi sağlayan yönetişim ve DLT ağ topluluğu için dört ayrı sorumluluk alanına sahip stratejik karar alma işlevleri, Yönlendirme Komitesi, İşlevsel Çalışma Grubu, Teknik Çalışma Grubu, Değişim Komitesi’nden oluşuyor.

Katılımcı Yaşam Döngüsü: Yeni bir ağ üyesinde görevde bulunmanın her yönünün yönetimi ve işlemleri, bu üyenin ağa katılımı sırasında gerçekleşen tüm etkileşimler ve bir üye dışına çıkma adımları

Çalışma Zamanı İşlemleri: İzleme, raporlama, destek, değişim ve yayın yönetimi gibi DLT runbook işlemlerine odaklanan ve ana işlevleri içeren DLT uygulamasının günlük olarak yürütülmesini kapsıyor.

Veri Yönetişimi: Katılımcı hakları ve gizlilik modelleri ve referans veri kontrolleri hakkında yeni kavramlar sunuyor.

Üçüncü Taraf Yönetimi: Şebekeye bağlı servis sağlayıcıları ve satıcıları denetlemek için atanan işlevi vurguluyor.

Platform Yönetimi: Geleneksel “uygulama geliştirme” modelinin DLT ekosistemi sürümü olan Platform Yönetimi, birden çok DLT katmanını destekleyecek şekilde ayarlandı.

Altyapı: Üçüncü taraf sağlayıcıların yönetilmesi ve devam eden altyapı operasyonları için mülkiyet sorumluluğunun tanımlanması dahil olmak üzere, temel ağ yönetimi fonksiyonlarının gözetimini kapsıyor.

Yasal ve Finans: Satıcı ve lisans riski, patent riski, açık kaynaklı risk ve vergi modellerinin ve raporlamanın henüz tartışılmadığı küresel sınırların aşılmasıyla ilişkili risk içeren ancak bunlarla sınırlı olmayan alanları ele alıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up