Haberler

Makine öğrenmesi becerileri, gelecekteki mesleklerin anahtarı

0

Analist firması SlashData tarafından ankete katılan geliştiricilere göre veri bilimi ve makine öğrenimi (ML) becerilerine yönelik talep, gelecek yıla kadar güçlü bir şekilde devam edecek.

AI becerileri, geleceğin mesleklerinin anahtarı

167 ülkeden yaklaşık 20.500 kişiyle görüşen SlashData’nın anketi, küresel bir bakış açısıyla oldukça kapsamlı bir çalışma olduğu anlamına geliyor. Verilere eşlik eden rapora göre platformlar, segmentler ve IoT (projeler) tipleri için temsili bir dağılım elde etmek için yanıtlar ayrıca ağırlıklandırıldı.

Ankete göre geliştiricilerin yüzde 45’i mevcut veri bilimi/makine öğrenme becerilerini öğrenmek ya da geliştirmek istiyor. Bu, UI tasarımını (katılımcıların yüzde 33’ü), konteynerler (yüzde 25), doğal yönetimi (yüzde 25), proje yönetimini (yüzde 24) ve DevOps’u (yüzde 23) öğrenme isteğini aşıyor.

Rapora göre çok büyük veri setlerinin analizi artık bulut bilişim, açık kaynaklı veri bilimi çerçeveleri ve Hizmet Olarak Makine Öğrenimi (MLaaS) platformlarının ortaya çıkması nedeniyle mümkün ve daha da önemlisi uygun hale getirildi. Sonuç olarak geliştirici topluluğunun alana ilgisi giderek artıyor.

Ek olarak Google ve Microsoft gibi şirketler, son birkaç yılını bilgisayar vizyonu, doğal dil işleme ve makine öğrenimi modelleri gibi alanlarda çeşitli geliştirici araçlar yayınlayarak geçirdi. Bu sürümler yalnızca veri bilimine ve makine öğrenmesine ilginin artmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda onlara yeni uygulamaları keşfetme ve geliştirme becerisi sunar.

SlashData ayrıca makine öğrenen geliştiricilerin ve veri bilimcilerin yüzde 20’sinin, görüntü sınıflandırma, tüketici davranış analizi ve doğal dil işlemeyi içeren projeler üzerinde çalıştığını saptadı. Daha da fazlası (yüzde 26), belirli bir alanda uzmanlaşmak isteyip istemediğini ortaya koydu.

Aslında geleneksel veri bilimcileri ile makine öğrenmesi ve AI çok bulanıklaşıyor. Yıllar boyunca veri bilimi oldukça basit bir alandı. Son yıllarda makine öğrenimi modellerinin bu büyük veri setlerini alabildiği ve bunları kendi başlarına nasıl işlemeyi öğrenebileceği giderek daha belirgin hale geldi. Veri bilimcileri eğer mesleklerinin üstünlüğünü korumak istiyorlarsa makine öğrenmeyi ve AI becerilerini geliştirmeliler.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up