Haberler

AI destekli Lego sıralayıcısı her parçanın şeklini biliyor

0

Bazı insanlar için bir avuç Lego ile uğraşmak, onları ayırmak ve birleştirmek eğlencenin bir parçası. YouTube kullanıcısı Daniel West, plastik parçaları bir insandan daha verimli bir şekilde tanımlamak, sınıflandırmak ve düzenlemek için bir sinir ağı kullanan evrensel bir Lego sıralayıcısı oluşturmak adına Lego’ya olan aşkını mühendislik becerileriyle birleştirdi.

AI destekli Lego sıralayıcısı her parçanın şeklini biliyor

10.000 Lego parçasından oluşan evrensel Lego sıralayıcısı tasarlamak, inşa etmek ve mükemmelleştirmek yaklaşık iki yıl sürdü. 6 Lego motoru ve 9 otomotik motor, parçaları tek tek bir video kameraya taşıyan taşıyıcı bantları ve karıştırıcıları güçlendiriyor. Bir Raspberry Pi daha sonra video beslemesini işliyor ve verileri evrişimli bir sinir ağı denilen bir uygulamayı çalıştıran dizüstü bilgisayara aktarıyor. 

AI odaklı yazılım, her bir parçayı şimdiye kadar oluşturulan her Lego parçasının 3B modellerini içeren bir veri tabanıyla karşılaştırıyor. Sinir ağı parçayı bir parça numarasıyla eşleştirdiğinde verileri sıralayıcıya geri gönderiyor; bu noktada yerleştirmek üzere olan 18 ayırma haznesinden hangisini yerleştireceğini biliyor. Makine her iki saniyede bir parça işliyor.

Bunun gibi kreasyonlar Lego’nun inşaat platformu olarak esnekliğini vurguluyor. Küçük çocuklar basit nesneler oluşturmak için parçaları bir araya getirebilirken, daha büyük çocuklar ve yetişkinler teknolojiyi denkleme getirirerek etkili donanım parçaları üretebiliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up