Haberler

Apple, 2020 iPhone’unda Qualcomm’un ultrasonik parmak izi sensörünü kullanabilir

0

Apple’ın, MacRumors tarafından 2020’de piyasaya sürülmek üzere planlanmış bir iPhone modelinde Qualcomm’un ultrasonik parmak izi sensör teknolojisini kullanmayı düşündüğü bildirildi. Qualcomm, yeni 3D Sonic Max ultrasonik parmak izi okuyucusunu Salı günü Snapdragon Teknoloji Zirvesi’nde tanıtmıştı.

Apple, 2020 iPhone’unda Qualcomm’un ultrasonik parmak izi sensörünü kullanabilir

Qualcomm, Samsung Galaxy S10 ve Galaxy Note 10 akıllı telefonları için ultrasonik parmak izi sensörleri sağlıyor. Ancak iPhone’lar için parmak izi sensör teknolojisinin daha da gelişmiş bir versiyonunu 2020 veya 2021’i kullanabileceği söyleniyor.

İddiaya göre şirket, mmWave desteğine sahip iki üst düzey model (6.1 inç ve 6.7 inç), ayrıca üçlü lensli bir kamera ve gelişmiş artırılmış gerçeklik yetenekleri için 3D algılamayı tanıtacak. Bununla birlikte iki 6.1 inç ve 5.4 inç’lerde iPhone’ların mmWave’e veya 3D algılamayacak ve çift objektifli bir kameraya sahip olacağı söyleniyor.

Rapora göre Apple, hem mmWave hem de 6GHz spektrumunu destekleyen tüm 2020 iPhone’larında Qualcomm’un X55 modemlerini kullanabilir. Ayrıca dört iPhone modelinin hepsinde de OLED olacağı öngörülüyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up