Haberler

Amazon, ABD ve İspanya’da üç güneş enerjisi projesi planlıyor

0

İnternet devi, ikisi ABD’de ve biri İspanya’da olmak üzere üç yeni güneş enerjisi projesi planı olduğunu açıkladı. 

Amazon, ABD ve İspanya’da üç güneş enerjisi projesi planlıyor

Amazon’un ABD’deki en yeni yenilenebilir enerji güneş enerjisi projeleri Lee County, Illinois ve Northern Virginia’da olacak. Birlikte toplam 180 MW’lık kapasiteye sahipler ve yılda yaklaşık 400.000 MWh yenilenebilir enerji üretmeleri bekleniyor. Bu, Amazon’un Illinois eyaletindeki ilk büyük ölçekli yenilenebilir enerji projesi ve Virginia Eyaleti’ndeki dokuzuncu şehir olacak.

Tamamlandığında üç yeni Amazon yenilenebilir enerji güneş enerjisi projesi, şirketin Avrupa’daki tedarik ağına ve Amazon’u ve dünyadaki milyonlarca AWS müşterisine güç veren, Amazon Web Hizmetleri veri merkezlerine enerji sağlayan tahmini bir 329 MW’lık ek yenilenebilir kapasite sağlayacak.

Amazon, bugüne kadar 1.900 MW’tan fazla yenilenebilir kapasite sağlayan ve yılda 5.3 milyon MWh’tan fazla yenilenebilir enerji sunması öngörülen 70’in üzerinde yenilenebilir enerji projesi başlattı. Bu projeler arasında 21 faydalı rüzgar ve güneş enerjisi santralı ile dünyanın dört bir yanındaki toplama merkezlerine ve sıralama merkezlerine kurulmuş 50’den fazla güneş çatısı bulunuyor.

Bu hedeflere yönelik ilerlemeyi izlemek için Amazon, sürdürülebilirlik taahhütlerini, girişimlerini ve performansını raporlamak için yeni bir sürdürülebilirlik web sitesi başlattı. Site, Amazon’un karbon ayak izi ve şirketin The Climate Pledge ulaşma yönündeki ilerlemesini paylaşan diğer sürdürülebilirlik ölçümleri hakkında bilgiler içeriyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up