Haberler

Ericsson ve Microsoft bağlı araç platformunda bir araya geldi

0

Ericsson’un Bağlı Araç Bulutu, dünya genelinde 180 ülkede 4 milyondan fazla aracı birbirine bağlayan ve toplam bağlı araç pazarının yaklaşık yüzde 10’unu temsil eden bir tür sinir merkezidir. Hizmet, Microsoft platformunun da sağladığı gibi 7/24 işlemler ve yaşam döngüsü yönetimi, telematik, bilgi-eğlence ve navigasyon sunuyor.

Ericsson ve Microsoft bağlı araç platformunda bir araya geldi

Geçen yıl şirket bugüne kadarki en büyük müşterisi olan Volvo Cars’a imza attı. Volvo, gelecek beş yıl boyunca otomobillerine dijital hizmetler sunmak için Ericsson’un Connected Vehicle Cloud özelliğini kullanmayı taahhüt etti.

Ericsson, bulutunu Microsoft’un Bağlantılı Araç Platformu ile entegre ederek araç üreticilerinin filo yönetimi ve havadan yapılan güncellemeler gibi hizmetleri daha hızlı ve daha ucuz şekilde ölçeklendirmelerini sağlayacağını söyledi.

Microsoft’ta iş geliştirme genel başkan yardımcısı Peggy Johnson bir açıklamada “Ericsson ile araç üreticilerinin müşterilerinin ihtiyaçlarına odaklanmasına yardımcı olmak ve benzersiz, kişiye özel sürüş deneyimlerinin sunulmasını hızlandırmak için bağlı araç hizmetlerinin geliştirilmesini basitleştirmeyi amaçlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Eskiden “Bağlantılı Araba Platformu” olarak bilinen Microsoft’un platformu, araçların Azure ve Office 365 gibi bulut hizmetlerine bağlanmasına olanak tanıyor. Temel olarak, araç üreticilerinin araç sensörü telemetrisini bir bulut veri gölüne teslim etmelerini sağlayan Azure’un bir katmanı. Platformun ayrıca bir Microsoft white paper’ına göre kamyonlar, vinçler, gemiler ve dronelar ile çalışması amaçlandı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up