HaberlerSİBER GÜVENLİK

IDC: Trend Micro, hibrit bulut güvenliğinde pazar lideri

0

Raporda, Trend Micro’nun 2018’deki en yakın rakibini neredeyse üçe katlayarak yüzde 35,5 pazar payı elde ettiği tespit edildi.

“Trend Micro bu pazardaki baskın oyuncu”

Siber güvenlik çözümleri sağlayıcısı Trend Micro, Dünya Çapında Yazılım Tanımlı Hesaplama İş Yükü Güvenlik Piyasası Payları’na göre IDC tarafından IDC, Yazılım Tanımlı Hesaplama (SDC) iş yükü korumasında lider seçildi.

Trend Micro yetkilileri liderlik hakkında on yıl önce kuruluşların bulut ortamlarını ve yazılım tanımlı veri merkezlerini korumak için çok katmanlı güvenliğe ihtiyaç duyacağını tahmin ettiklerini söyledi. 

IDC, SDC teknolojilerini genellikle genel veya özel bulutlar bağlamında kullanılan ancak bulutsuz ortamlarda da özellikle sanallaştırılmış veya kaplanmış ortamlarda da uygulanabilir olarak tanımlıyor. Bu ürünler, sistemin iş uygulamalarını ve sunuculardaki verileri tehlikeye atabilecek kötü amaçlı yazılımlar çalıştırmamasını sağlayarak hedeflerine ulaşır.

IDC, yıllar boyunca Trend Micro’nun sanal, genel bulut ve konteyner ortamları için SDC iş yükü koruma özelliklerini sürekli geliştirdiğini ve AWS, Azure ve Google Cloud Platform ile sıkı entegrasyon sağladığını belirtiyor.

Trend Micro, konteyner görüntülerinin çalışma öncesi taraması da dahil olmak üzere DevOps boru hatlarına sorunsuz bir şekilde koruma sağlamak için otomasyona ve kod olarak güvenliğe odaklandı. Bu, aksi takdirde farkedilmeyecek kötü amaçlı etkinlikleri belirlemek için e-posta, ağ, uç nokta, sunucu ve bulut iş yükleri arasında veri ilişkilendiren Ağustos ayındaki XDR sürümüyle devam etti.

Trend Micro, Ekim ayında bulut güvenliği durumunun yönetimi (CSPM) lideri Cloud Conformity’nin satın alınmasıyla bu yetenekleri daha da geliştirdi.

Bu ay Trend Micro, müşterilerin veri merkezi, IaaS, konteynerler, depolama ve sunucusuz mimarilerdeki güvenlik zorluklarını ele almak için bir bulut güvenlik hizmetleri programı olan Trend Micro Cloud One’ı başlattı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up