5G & İLETİŞİMHaberler

Giyilebilir cihaz harcamaları 2020’de toplam 52 milyar dolara ulaşacak

0

Gartner’ın son tahminine göre dünya çapında giyilebilir cihazlara yapılan son kullanıcı harcamaları 2020’de 52 milyar dolar olacak ve bu rakam 2019’a kıyasla yüzde 27 artacak.

Gartner: Giyilebilir cihaz harcamaları 2020’de toplam 52 milyar dolara ulaşacak

2019 yılında dünya çapında giyilebilir cihazların son kullanıcı harcamaları 41 milyar dolara ulaşmaya devam ediyor. Son kullanıcılar 2020’de harcamalarını en çok akıllı saatlerde ve akıllı kıyafetlerde sırasıyla yüzde 34 ve yüzde 52 oranında artıracak.

Gartner araştırma direktörü Ranjit Atwal, “Akıllı saat segmentine gelen daha fazla kullanıcı bilekliklerin yerini akıllı saatlerle değiştiriyor. Marka liderleri, Apple Watch ve Samsung Galaxy Watch akıllı saat segmentinde premium fiyatlandırmayı yönetirken, Xiaomi ve Huawei gibi düşük fiyatlı akıllı saatlere sahip yüksek fiyatlı akıllı saatlerle dengeleyecek. Akıllı saatlerin ortalama satış fiyatlarının 2020-2021 arasında yüzde 4,5 düşmesini bekliyoruz.” diyor.

Akıllı saatler ve kulağa takılan cihazlar, 2020 yılında gönderiler açısından lider konumda olacak ve smartwatch gönderilerinin toplam 86 milyon adede ulaşacağı ve kulağa takılan giyilebilir gönderilerin 70 milyon adede ulaşacağı tahmin ediliyor.

Apple (AirPods), Samsung (Galaxy Buds), Xiaomi (AirDots) ve Bose (SoundSport) ve pazara yeni giren Amazon giyilebilir pazarda rekabetçi olmaya devam ediyor. Nuheara, Microsoft ve Starkey gibi diğer rakipler de işitme geliştirmeleri gibi talebi artıran cazip ürünler sunmaya başladı. 

Gartner’a göre giyilebilir ürünlerin benimsenmesinin en büyük etkenlerinden biri, giyilebilir ürün pazarında yeni olan kullanıcılar. Diğer etkiler arasında gelişmiş sensör doğruluğu, minyatürleştirmedeki ilerlemeler ve daha iyi kullanıcı veri koruması yer alıyor.

Araştırma şirketine göre cihaz üreticileri daha küçük ve daha akıllı sensörlere odaklanacak, giyilebilir cihazlara yerleştirilen cihazlar daha fazla kullanım durumu sağlayan daha doğru okumalar yapabilecek.

Gartner, minyatürleştirmenin de akıllı giysilere büyük fayda sağlayacağını belirtiyor. Minyatürleştirmedeki ilerlemeler, cihaz üreticilerinin uyku veya tıbbi koşulları izleyebilen sensörleri son kullanıcılar tarafından neredeyse görünmez olan giyilebilir cihazlara entegre etmesini sağladı.

Analist firma, 2023 yılına kadar minyatürleştirme yeteneklerinin ilerleyeceğini ve böylece tüm giyilebilir malzemelerin onda birinin kullanıcı için rahatsız edici olmayacağını öngörüyor.

Veri güvenliği ve gizlilik de yeni giyilebilir kullanıcıların sayısının artmasında etkili olan bir diğer faktörlerden. Giyilebilir cihaz organizasyonları ve ekosistem sağlayıcıları, kullanıcı verilerini korumaya yatırım yapmaya devam edecek gibi görünüyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up