HaberlerYAPAY ZEKA

Intel, AI yonga makinesi Habana’yı 2 milyar dolara satın aldı

0

Yaklaşık 2 milyar dolar değerinde olan anlaşma, yapay zekaya Nervana Systems ve Movidius gibi isimler içeren ağır yatırımların en son parçası.

Intel, AI yonga makinesi Habana’yı 2 milyar dolara satın aldı

Temmuz ayında Habana, Tel Aviv girişiminin GPU tabanlı sistemleri 4 kat daha fazla yenebileceğini vaat eden Gaudi AI eğitim işlemcisini duyurdu. Intel, AI pazarının önüne çıkmaya çalışırken, Habana’nın da bir süredir Intel tarafından satın alınması için bir hedef olduğu söylentileri vardı. Yonga üreticisi artık mobilde tekneyi kaçırmak gibi geçmiş hatalarını tekrarlamak istemiyor.

Şimdiye kadarki strateji, Intel’in 2024’e kadar 24 milyar dolar değerinde olacağını belirttiği bir kategoride belirgin bir avantaj sağlayarak, bu miktarı ödeyebilecek gibi görünüyor. Intel, yalnızca 2019’da, bir önceki yıla göre yüzde 20’lik bir artışla “AI kaynaklı gelirde” 3,5 milyar doları aşmayı hedefliyor.

Intel EVP Navin Shenoy, haberlere bağlı bir açıklamada “Bu satın alma, müşterilere akıllı kenardan veri merkezine kadar her performans ihtiyacına uyacak çözümler sunmak olan AI stratejimizi geliştiriyor.” dedi. Navin Shenoy, daha spesifik olarak Habana turbonun, gelişen yapay zeka iş yüklerini ele almak için yüksek performanslı bir eğitim işlemci ailesi ve standartlara dayalı bir programlama ortamı ile veri merkezi için AI tekliflerini ücretlendirdiğini ekledi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up