Haberler

GSK, daha başarılı ilaçları daha hızlı yapmak için yapay zekaya güveniyor

0

GlaxoSmithKline, yapay zeka kullanımını artırıyor ve 2020’nin sonuna kadar 80 AI uzmanını işe alırken geleceğin ilaçlarını geliştirmek için en yeni bilgisayarlara yöneliyor. Bununla birlikte İngiltere’nin gelir bakımından en büyük ilaç üreticisi, Silikon Vadisi gibi alanlardan yeterince AI araştırmacısı ve mühendis ödemelerinde zorlanıyor ve yeni takımdaki pozisyonları doldurmak için akademi, ABD Donanması ve müzik endüstrisindeki eski çalışanları arıyor. Şirket Londra, Heidelberg, San Francisco, Philadelphia ve Boston’a yayılmayı planlıyor.

GSK, daha başarılı ilaçları daha hızlı yapmak için yapay zekaya güveniyor

İşe alınacaklar arasında yeni bir arkadaş programı kapsamında Londra’daki AI ilaç geliştirme projeleri üzerinde çalışacak olan doktora veya yüksek lisans düzeyinde nitelikli araştırmacılar olacak. AI, kanser ve romatoid artrit dahil otoimmün hastalıklar gibi durumların tedavisine yardımcı olmak için kullanılacak.

Son yıllarda ilaç endüstrisinde AI’ın artan kullanımı, bilim adamlarının yeni ilaçlar geliştirme şeklini değiştirmeye başladı. İlaç geliştirme geleneksel olarak yıllar alır ancak AI süreci hızlandırabilir ve yeni ilaçların başarı oranını şu anda yüzde 10’dan artırabilir.

GSK, genetik kanıtlara dayanan hedef proteinlerin veya diğer moleküllerin seçilmesinin, başarılı olma olasılıklarının iki katı olduğuna inanıyor. Bu da şirketin genlerin işleyişini ve etkileşimlerini ve genetik kusurları düzeltmeyi ve hasta hücrelerini hastalıklarla savaşmak için yeniden tasarlamayı amaçlayan hücre ve gen terapisini analiz etmeyi içeren insan genom araştırmalarına büyük yatırım yapmasına yol açtı.

Ancak veriler artan bilgisayar gücü, hücre görüntüleme ve genomik veriler gibi farklı veri türlerinin entegrasyonu yoluyla yapay zekada daha iyi analiz yapılmasını sağlayan bir tür makine öğrenimi olan derin öğrenme kullanımı sayesinde analiz edilebilir.

GSK’nin AI ekibinin ana üssü, San Francisco’daki ilaç üreticisinin Kaliforniya Üniversitesi ile ortaklaşa geliştirdiği fonksiyonel genomiklere odaklanan yeni bir laboratuvarın yanında olacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up