Haberler

FAA, dronelar için yeni bir izleme kuralı önerdi

0

Amazon.com Inc. ve Alphabet Inc.’s Wing gibi şirketler, trafiğin üzerinde uçarak çevrimiçi siparişleri tüketicilere daha hızlı gönderebilen teslimat uçağı oluşturuyor. Diğerleriyse örneğin aralarında yakın zamanda finanse edilen girişim ​​Pyka Inc.,  mahsul tozlaması gibi daha niş uygulamalar için insansız hava araçları kullanmayı planlıyor.

FAA, dronelar için yeni bir izleme kuralı önerdi

Tüm bu pazar faaliyetlerinin ABD hava sahasını önümüzdeki yıllarda çok daha kalabalık hale getirmesi bekleniyor. Bu, FAA’nın gökyüzüne götürecek tüm yeni insansız araçları izlemek ve kontrol etmek için bir araç geliştirmesi gerektiği anlamına geliyor. Federal Havacılık İdaresi, insansız uçakları izlemeyi ve tanımlamayı kolaylaştırarak, tomurcuklanan drone endüstrisini “önemli bir adım” haline getirmeyi amaçlayan önerilen bir kural yayınladı.

FAA’nın sunduğu kural, gerekli teknik temelleri oluşturmaya çalışıyor. Bu kural, gerçekte uçuş sırasında konumlarını ve benzersiz bir tanımlama kodunu yayınlayan bir uzaktan tanımlama sistemi taşımak için 0,55 ons’tan daha ağır olan tüm ticari droneların kullanılmasını gerektirecek.

Bu verilerin tam olarak nasıl yayınlandığı duruma bağlı olacak. Operatörün 400 metrelik bir yarıçapında gerçekleşen kısa bir uçuşta bir drone, konumunu ve tanımlayıcıyı yere dayalı bir kontrol istasyonuna ışınlamak için düzenli bir kablosuz internet bağlantısı kullanabilir. Daha uzun mesafeleri kapsayan daha karmaşık insansız uçaklar, ayrıntılarını uçakların yaptığı gibi radyo frekansıyla iletmek zorunda kalacaklar.

FAA, şehirler arası e-ticaret teslimatları gibi uzun mesafeli insansız hava araçlarının kavranmasının yeni hava sahası güvenlik sistemlerinin geliştirilmesini gerektireceğine inandığı için, konum takibi özellikle görüş alanının ötesinde işlemler için çok önemlidir. FAA yetkilileri, gelecekteki güvenlik sistemleri sınıfına insansız uçak sistemleri trafik yönetimi veya UTM adını verdiler. UTM’nin uçuş planlama yazılımından otomatik drone çarpışma önleme mekanizmalarına kadar her şeyi kapsaması bekleniyor.

FAA, Amazon, endüstri kuruluşları ve uzmanlar gibi drone operatörlerinin kurala önerilen revizyonları sunabileceği 60 günlük bir yorum dönemi açtı. Mevcut sürüm, drone üreticilerine düzenlemelerin yürürlüğe girdiği andan itibaren dronelarını yükseltmeleri için iki yıl verirken, operatörlerin uzaktan tanımlama gereksinimlerine uymayan uçağı ortadan kaldırmak için üç yılı olacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up