5G & İLETİŞİMHaberler

Büyüyen şehirler hedeflerine ulaşmak için akıllı teknoloji yatırımına ihtiyaç duyuyor

0

Akıllı şehir yenilikleri, sensörleri, nesnelerin interneti ve otomasyon sistemlerini kullanarak vatandaşlarla etkileşim kurmanın ve yaşam kalitesini artırmanın yeni yollarını sunuyor.

Büyüyen şehirler hedeflerine ulaşmak için akıllı teknoloji yatırımına ihtiyaç duyuyor

Dünyadaki pek çok ülkele akıllı teknoloji açısından oldukça yenilikçi adımlarla ilerliyor. Viyana, dünyanın en yeşil şehirlerinden biri ve yeşil enerji kullanımında lider olarak biliniyor. Avusturya’nın başkenti 2020’ye kadar 300.000’den fazla güneş paneli kurmayı planlıyor, dünyanın en büyük biyokütle tesisine sahip ve insanların yüzde 90’ından fazlasına toplu taşıma erişimi sunuyor.

Amsterdam ise çöp toplayan elektrikli kamyonlar, otobüs duraklarına, reklam panolarına, ışıklara ve otonom nehir botlarına güç veren güneş panelleri de dahil olmak üzere yenilenebilir enerji konusunda büyük. Binlerce Hollanda şirketi ve evleri enerji tasarruflu çatı izolasyonu, otomatik olarak karartma ışık anahtarları, akıllı sayaçlar ve ultra düşük enerji LED ışıkları ile değiştirildi.

IoT, akıllı şehir etkinliğinin temel taşı ancak mobil 5G, AI ve makine öğrenimi, AR/VR ve diğer önemli üstel teknolojilerle tam entegrasyon ve uyum içinde düşünülmesi gerekiyor. Akıllı şehir imkânı bu teknolojilerin entegre bir öneri olarak değerlendirilmesini gerektirecek ve mevcut girişimlerin bu temelde hızlandırılması gerekiyor.

Gartner’ın son araştırmalarıysa Nesnelerin İnterneti (IoT) pazarının, 2020’de küresel olarak 5,8 milyar uç nokta ile 2019’dan yüzde 21 artışla hızlı bir şekilde büyüdüğünü tahmin ediyor.

2019’un sonunda, 2018’e kıyasla yüzde 21.5 artışla 4.8 milyar bitiş noktasının kullanılması bekleniyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up