HaberlerİŞ ANALİTİĞİ

Şirketler için iş sürekliliği birincil öncelik

0

Assurance and ClearView İş Sürekliliği Kıyaslama Çalışması’na dünyanın dört bir yanından 1123 işletme profesyoneli katıldı. Katılımcıların yüzde 76’sı, BC’nin yüksek veya orta derecede bir öncelik olduğunu belirtri. Ayrıca yüzde 14’ü, üst düzey yöneticilerin BC’yi durumsal bir öncelik olarak gördüğüne inanıyor ki bu, yalnızca bir kriz sırasında veya sonrasında önemli.

Şirketler için iş sürekliliği birincil öncelik

Katılımcılar, program olgunluğuna, güven kaynaklarına, YG önlemlerine ve kullanılan teknolojilere ek olarak öncelikleri, hedefleri ve zorlukları hakkında bilgi verdiler.

Profesyonellerin yüzde 83’üne göre, bir kriz sırasında operasyonların sürekliliğini sağlamak kriz müdahale stratejilerinde en öncelikli konudur. Bunu, bir kriz sırasında çalışan güvenliğinin (%80) sağlanması, yine bir kriz sırasında kilit BT sistemlerinin sürekliliğinin (%77) sağlanması ve iş kesintisi sonucunda (%74) müşteriler üzerindeki etkinin en aza indirilmesi izlyior.

Katılımcıların yüzde 61’i en başarılı girişimlerin bir kriz sırasında operasyonların sürekliliğini sağlamak olduğunu söylerken, ardından bir kriz sırasında çalışan güvenliğini sağlamada bu oran yüzde 45’i buluyor ve iş kesintisi sonucunda müşterilere etkisini en aza indirmek ise yüzde 42 seviyesinde oluyor.

BC programlarına yönelik en kalıcı sorunların tedarik zinciri ve üçüncü taraf riskleri ise gelişen bir risk ortamı, siber riskler ve yönetici desteği eksikliği.

BC planları kapsamında katılımcılara hangi kuruluşların yer aldığı sorulduğunda, BT ve operasyonlar (%93), ardından insan kaynakları (%85), bilgi güvenliği (%80) ve finans/muhasebe (%78) belirtildi. Ancak, örgütsel işlevler daha düşük öncelikli olarak görülüyor. 

Çalışma, tanımlanmış bir uygulama olarak BC’nin şimdi dördüncü on yılında olduğunu ancak katılımcıların sadece yüzde 9’unun BC programlarının “çok olgun” olduğunu belirtiyor.

Profesyonellerin yüzde 27’si örgütlerinde BC’nin “olgun” olduğunu ve yüzde 33’ü ise “makul derecede olgun” olduğunu yanıtladı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up