Haberler

Bulut hizmetleri pazarı 2020’de 266,4 milyar dolara ulaşacak

0

Analist firma Gartner’ın yeni rakamlarına göre, bulutun benimsenmesi giderek yaygınlaştığı için bulut yatırımlarıyla ilişkili sonuçların beklentileri daha yüksek.

Bulut hizmetleri pazarı 2020’de 266,4 milyar dolara ulaşacak

Gartner’a göre yeni nesil çözümlerin benimsenmesi hemen hemen her zaman ‘bulut destekli’ çözümlerdir, yani dijital iş yetenekleri sunmak için bir bulut platformunun güçlü yönlerine dayanırlar.

Hizmet olarak yazılım (SaaS), abonelik tabanlı yazılımın ölçeklenebilirliği nedeniyle gelecek yıl 116 milyar dolara çıkacağı tahmin edilen en büyük pazar segmenti olmaya devam edecek.

İkinci en büyük pazar segmentiyse bulut sistemi altyapı hizmetleri veya 2020’de 50 milyar dolara ulaşacak bir hizmet olarak altyapı (IaaS) olacak. IaaS’in tüm pazar segmentlerinde yıllara göre en yüksek büyüme oranı olan yüzde 24 artması bekleniyor. Gartner’a göre bu büyüme, geleneksel veri merkezlerinin karşılayamayacağı bir altyapı gerektiren modern uygulamaların ve iş yüklerinin taleplerine bağlanıyor.

Gartner, çeşitli bulut bilişim biçimlerinin küresel CIO’ların çoğunun gelecek yıl yatırımlarını artıracağı ilk üç alan arasında yer aldığını vurguluyor. Analist firması, kuruluşların bulut teknolojilerine olan bağımlılıklarını artırdıkça BT ekiplerinin, bulut tabanlı uygulamaları kucaklamak ve mevcut dijital varlıkların yerini değiştirmek için acele ettiğini belirtiyor.

Gartner analistlerine göre bulut stratejileri oluşturmak, uygulamak ve olgunlaştırmak gelecek yıllar için en büyük öncelik olmaya devam edecek. Ayrıca 2022 yılına kadar kuruluşların yüzde 60’ına kadarı harici bir hizmet sağlayıcının bulut yönetimli hizmet teklifini kullanacak, bu da 2018’den bu yana kuruluşların yüzdesinin iki katı oluyor.

Bulut-yerel yetenekler, uygulama hizmetleri, çok sesli ve hibrit bulut, teknoloji ürün yöneticileri için önemli farklılaştırıcılar olacak çeşitli bir bulut ekosistemini içeriyor. Stratejik bulut hizmeti sonuçlarına olan talep, dijital iş sonuçlarına doğru örgütsel bir değişime işaret ediyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up