Haberler

Intel 450 milyon dolarlık ev bağlantısı işini satmak istiyor

0

Bloomberg’e göre dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi ev bağlantı birimi için bir alıcı bulmasına yardımcı olmak adına bir finansal kurumla çalışıyor.

Intel 450 milyon dolarlık ev bağlantısı işini satmak istiyor

Intel, tüketici gelirleri ve internet ağ geçitleri için çip yapıyor ve yıllık yaklaşık 450 milyon dolar gelir elde ediyor. Qualcomm Inc. ve Broadcom Inc., şirketin bu segmentteki başlıca rakipleri.

Intel CEO’su Bob Swan, şirketin odağını net bir rekabet avantajı olmayan alanlardan uzaklaştırmak adına çaba sarf ettiği için rapor, pek de şaşırtmıyor. Öyle ki yonga üreticisi, birkaç ay önce mobil modem işini Apple Inc.’e 1 milyar dolarlık bir anlaşmayla sattı ve Tayvanlı bir yarı iletken üreticisi olan MediaTek Inc. ile ürün portföyünde kalan boşluğu doldurmak için bir ortaklık kurdu.

Bazı değişiklikleri görebilen bir sonraki birimse Intel’in bellek işi. Birim, geçtiğimiz çeyrekte yüzde 19’luk büyük bir gelir artışı yaşadı ve şirket için 1,29 milyar dolarlık bir paya sahip oldu. Ancak aynı üç aylık dönemde 500 milyon dolar kaybetti. Swan, analistlere Nisan ayında, çip üretme maliyetini paylaşmak için harici bir üretim ortağını katlamaya çalıştığını söyledi.

Intel’in ikincil işletmeleri arasındaki ölçeklendirme, şirketin iki temel odak alanına yatırım yapması için veri merkezi ve kişisel bilgisayar çipleri kaynaklarını serbest bırakacak. Yonga üreticisi her iki pazara da hakim olsa da son zamanlarda son işlemcileri endüstri hız rekorlarını kıran Advanced Micro Devices Inc. gibi üreticilerle rekabet ediyor.

Intel son zamanlarda daha iyi performansa sahip 10 nanometre mimarisine dayanan yeni nesil merkezi işlem birimlerini piyasaya sürmeye başladı. Şirket şimdi tedarik sorunlarını çözmek ve yedi nanometre işlemcilerin bir sonraki dalgasının temelini atmak için çalışıyor. 

Intel, bağlı cihaz pazarına da yatırım yapıyor. Satış yapmak istediği bildirilen ev bağlantı birimini içeren yonga makinesinin IoT grubu, geçtiğimiz 12 ayda yüzde 9 büyüdükten sonra geçen çeyrekte 1 milyar dolar gelir elde etti.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up