Haberler

Sony, görüntü sensörlerine olan talebi karşılamak için mücadele ediyor

0

Sony Corp., üretim faaliyetlerini tam kapasiteye çıkarsa bile kameralı telefon görüntü sensörlerine olan talebi karşılamak için mücadele ettiğini bildirdi.

Sony, görüntü sensörlerine olan talebi karşılamak için mücadele ediyor

Sony’nin yarı iletken iş birimi başkanı Terushi Shimizu, şirketin talebe ayak uydurmak için tatil döneminde fabrikalarını tam kapasite çalıştırdığını söyledi, ancak bu yeterli olmayabilir.

Shimizu Bloomberg Tuesday’e verdiği demeçte “Müşterilerden özür dilemek zorundayız çünkü yeterince başaramadık.” açıklamasında bulundu. Şirketin Nagasaki’de inşa edilen yeni bir üretim tesisinin Nisan 2021’de online olacağını söyledi.

Sony’nin görüntü sensörü işi patlama yaşıyor çünkü akıllı telefon üreticileri, tüketicileri yeni sürüme geçirmeye ikna etmek için giderek daha fazla kamera özelliklerini geliştirmeye odaklanıyor. Samsung Electronics Co. Ltd. ve Huawei Technologies Co.Ltd. Gibi şirketlerin en yeni amiral gemisi telefonlarında 40 megapikselden fazla kamera bulunuyor. Bu arada yeni iPhone 11 Pro’da, her biri kendi görüntü sensörüne ihtiyaç duyan üç ayrı lense sahip üçlü bir kamera bulunuyor.

Sony de dünyayı üç boyutta görebilen yeni nesil görüntü sensörlerine olan talebin arttığının farkında. Bu sensörler, lazer darbeleri gönderen ve daha ayrıntılı derinlik modelleri oluşturmak için geri dönmelerinin ne kadar sürdüğünü ölçen “uçuş zamanı” olarak bilinen bir yöntem kullanıyor.

Buna karşılık yöntem, hangi arka plan alanlarının bulanıklaştırılacağını daha kesin bir şekilde seçerek akıllı telefon kameralarının daha iyi portre fotoğrafları oluşturmasına yardımcı oluyor. Uçuş zamanı sensörleri, mobil oyunlara da uygulanabilirken gerçek dünyadaki ortamlarla etkileşimi kolaylaştırıyor. Hem Samsung hem de Huawei zaten bu tür sensörlerle donatılmış telefonları satıyor ve Apple’ın 2020’de bir sonraki iPhone’a 3D kamera eklemesi bekleniyor.

Artan talep, yarı iletkenlerin artık Sony’nin PlayStation’dan sonra en karlı ikinci işi olduğu anlamına geliyor. Nitekim Sony, ikinci çeyrek kar marjını yüzde 60 oranında gördükten sonra, Ekim ayında birim için faaliyet geliri görünümünü artırdı. Artık yarı iletken biriminden elde edilen gelirin yüzde 18 oranında artmasını ve görüntü sensörleri toplamın yüzde 86’sını oluşturmasını bekliyor.

Buna karşılık Sony, Mart 2021’de sona eren üç yıllık bir süre boyunca yarı iletken işine 6.4 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Bu paranın büyük kısmı Nagasaki’deki Sony’nin aylık görüntü gofret çıktı kapasitesini 109 bin’den 138 bin’e çıkarması beklenen yeni tesise gitti. Bu tesis çevrimiçi olduğunda Sony, görüntü sensörü pazarındaki payının 2025 yılına kadar yüzde 51’den yüzde 60’a çıkacağına inanıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up