Haberler

Hızlı veri büyümesi büyük bir iş zorluğu haline geliyor

0

StorageCraft tarafından başlatılan küresel ölçekli bağımsız araştırma, işin etkisi, yaygın ve sınırsız veri büyümesi riskine ilişkin küresel endişeyi ortaya koyuyor. Ayrıca birçok kuruluşun BT altyapılarının, ciddi veri kesintileri durumunda iş sürekliliği sağlamakta zorlandığını, genellikle başarısız olduğunu gösteriyor.

Hızlı veri büyümesi büyük bir iş zorluğu haline geliyor

Katılımcıların yüzde 86 oranındaki büyük çoğunluğu, veri hacminin önümüzdeki beş yıl içinde 10 kat veya daha fazla artacağına inanıyor. Bu büyümenin potansiyel etkisi sorulduğunda, yüzde 80’i kurumları üzerindeki risk ve iş etkisi hakkında endişelerinden söz ediyor.

Araştırma, katılımcıların veri büyümesini yeterince yönetememesinden kaynaklanan aşağıdaki potansiyel riskleri belirten kapsamlı iş sonuçları ortaya koydu:

  • %64’ü operasyonel maliyetlerde artış bekliyor
  • %47’si veri kesintisi durumunda yeterince hızlı toparlanamamasını öngörüyor
  • % 39’u güvenlik risklerine karşı daha duyarlı olacaklarını tahmin ediyor
  • % 29’u stratejik projelerin başarısız olacağını öngörüyor
  • % 25 gelir üretiminin gecikeceğini tahmin ediyor

Kuruluşlar zaten veri büyümesi ve bir kesinti durumunda iyileşme yetenekleri ile mücadele ediyorlar. Katılımcıların sadece yüzde15’inin bir saat içinde ciddi bir veri kaybından kurtulmalarını sağlayan bir BT altyapısı var.

BT karar vericilerinin yüüzde 40’ı iyileşmenin tüm gün süreceğini düşünurken yüzde 25’i veri kurtarma işleminin günler veya haftalar alacağını tahmin ediyor.

Araştırmaya katılan şirketlerin dörtte birinin günlerce hatta haftalarca bir kesintiden kurtulamaması, bu sorunun ne kadar yaygın olduğunu vurguluyor. Her büyüklükteki ve sektördeki işletmeler, gittikçe artan veri odaklı ekonomilerde gelişmeye çalışıyor. Başarılı olmak için BT altyapıları ekonomik olarak uygulanabilir ve çağdaş bir ölçeklendirme veri koruma sistemi gerektirir.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up