Haberler

Akıllı ev teknolojisinin basitleştirilmesi gerekiyor

0

Verilere göre akıllı ev ürünlerinin benimsenmesinde yaklaşık yüzde 40’lık bir artış var ancak cihazlardaki karmaşıklıklar, daha fazla akıllı ev ürünü alımı için bir engel olmaya devam ediyor.

Akıllı ev teknolojisinin basitleştirilmesi gerekiyor

Tüketicilerin yüzde 13’lük kısmı akıllı termostatları, yüzde 11’i ise güvenlik kameraları ve sistemleri için kullanmak ve kurmak için en zor bağlı cihazlar olduğunu belirtti.

Ankete katılanların yüzde 74’ü, kurulum veya kullanımda zorlandıklarında yeni bir akıllı ev ürünü satın alındığında iade etmeleri olasılıkları için “kesin” veya “çok muhtemel” yanıtlarını verdi.

Dört veya daha fazla akıllı ev ürünü olan kullanıcılar sadece bir veya iki cihaza sahip olanlara kıyasla çeşitli yeni cihazların kurulumunu neredeyse iki kat daha kolay buldu. Sonuç olarak tüketiciler akıllı ev cihazlarına daha aşina olduklarında, kurulum ve kurulumlarını daha kolay olduğunu düşünüyor.

Bu, akıllı ev markaları için daha fazla gelir ve daha iyi marjlar üreten ek satın almaların yolunu açıyor. Ancak veriler, devam eden bir sorun olan giriş noktası sürtünmesini de vurguluyor. Kullanıcılar genellikle ürün kurulumunu zor buluyor ve çoğu durumda sonuç olarak ürünleri iade ediyor.

Tüketicilerin en zor bulduğu işlemler yüzde 22 oranıyla sorun giderme, yüzde 15 diğer cihazlarla senkronize etme ve yüzde 11 ile cihazları ilgili uygulamalarıyla senkronize etme oldu. Ankete katılanların yüzde 78’i özellikle “nasıl yapılır videoları” tercih etse de, yüzde 16’sı hala rehberlik için iletişim merkezlerinden destek alıyor.

Özellikle akıllı ev endüstrisi beklendiği gibi büyümeye devam edecekse, sanal asistanlar bu nedenle kilit öneme sahip olacak. Tüketicilerin yaklaşık yüzde 55’i Alexa, Siri ve Google Home gibi kişisel asistanları cihaz kurulumu boyunca ilerlemek için kullanmaya hazır olduklarını belirtti.

Akıllı ev cihazları pazarı hızla büyüyor ve yıllık yüzde 12 bileşik büyüme oranı ile 2024 yılına kadar 151.38 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up