Haberler

Apple hissesi, iPhone satışlarıyla artıyor

0

Apple, iPhone 11 ve 11 Pro için beklenenden daha güçlü talep sayesinde güçlü bir ilk çeyrek geçirdi.

Apple hissesi, iPhone satışlarıyla artıyor

Apple CEO’su Tim Cook satışların, iPhone ve AirPod kulaklıklar gibi giyilebilir cihazların yanı sıra en yeni iPhone modellerine olan güçlü talepten faydalandığını söyledi. Apple’ın aktif yüklü cihaz tabanının şu anda 1,5 milyarın üzerine çıktığını da sözlerine ekledi.

Sonuç olarak Apple’ın iPhone geliri, bir önceki yılki 51,98 milyar dolardan bu çeyrekte 55,96 milyar dolara ulaştı. Giyilebilir ürünler, ev ve aksesuar gelirleri bu arada geçen sene 7.31 milyar dolardan 10.01 milyar dolar daha ciro elde etti. Hizmet gelirleri ise 10.87 milyar dolardan 12.71 milyar dolara ulaştı.

Tim Cook, “iPhone 11, Aralık çeyreğinde her hafta en çok satan modelimizdi ve üç yeni model en popüler üç iPhone’umuzdu.” dedi. Cook, ABD, İngiltere, Fransa ve Singapur dahil olmak üzere birçok gelişmiş pazarda çift haneli büyüme gerçekleştirdiklerini ve gelişmekte olan pazarlarda Brezilya, Çin, Hindistan, Tayland ve Türkiye’deki güçlü performansların liderliğinde çift haneli rakamlar büyüdüklerini ekledi.

Apple finans direktörü Luca Maestri ise şirketin platformunda şu anda 480 milyondan fazla ücretli aboneliğe sahip olduğunu ve bu sayının önümüzdeki çeyrekte 500 milyonu aşmasını ve şirketin yıl sonuna kadar 600 milyondan fazla ücretli abonelik hedeflediğini de belirtti.

Apple’ın hisseleri iPhone 11 döngüsü, Apple Watch satışları ve hizmet sektörünün başarısı ile geliri artırarak geçti. Yatırımcılar ayrıca, bu yılın sonlarında 5G özellikleri ile gelecek olan yeni iPhone’lar konusunda iyimser.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up