Haberler

2012’den bu yana en iyi Ocak ayını geçiren Bitcoin yükseliyor

0

Bitcoin yıl başından bu yana yüzde 21 arttı ve bazı uzmanlar yıl sonuna kadar fiyatının iki katına çıkabileceğini iddia ediyor. 

2012’den bu yana en iyi Ocak ayını geçiren Bitcoin yükseliyor

CNBC, fiyat artışının Aralık ayında CME Group’un bitcoin vadeli işlemlerinin başlatılmasından ve Mayıs ayında gerçekleşecek olan bitcoin yarıya indirilmesinden kaynaklandığını bildirdi. Yarıya indirmek, bitcoin madenciliği ödülünün yarıya indirildiği ve yeni jetonların üretimini daha zor hale getiren ve genellikle bitcoin fiyatının yükselmesine neden olan bir süreçtir.

CME başta bitcoin vadeli işlemleri için istekli bir kitle bulamasa da bir ay içinde vadeli işlem sözleşmeleri daha popüler hale geldi. Geçtiğimiz günlerde Ocak ayından Aralık ayına kadar değişen seçenekleri kapsayan 1000’den fazla bitcoin vadeli işlem sözleşmesi işlem görüldü. Opsiyonlar ayrıca 14 Ocak’ta dolar başına yüksek bir işlem gerçekleştirdi. Vadeli işlem sözleşmeleri, bitcoin’e yerleştikleri için özellikle dikkat çekiyorlar.

CME bitcoin vadeli işlemlerine olan talebin artması, kurumsal yatırımcılar arasında bitcoin ve bitcoin ile ilgili ürünlerin artan kabulünü de yansıtıyor. Finansal danışmanların yakın tarihli bir araştırması, bir varlık olarak kripto para birimi tahsis etmek isteyen yüzdenin 2020’de yüzde 6’dan yüzde 13’e kadar iki kattan fazla olması beklendiğini ortaya koydu.

Yarılanma, tüm bitcoinlerin hemen çıkarılmasını önlemek için de gerçekleşiyor. Bitcoin’in maksimum 21 milyon jetonu var ve 18 milyonu şu anda tedavülde.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up