Haberler

DJI’ın yan şirketi Livox, otonom sürüş uygulamaları için yeni lidar teknolojisi sunuyor

0

Livox, geleneksel lidar ünitelerinin maliyetinin bir kısmında daha iyi algılama performansı sağlamak için çığır açan bir tarama yöntemi kullandığı belirtilen iki yeni lidar sensörü ile tanıtıldı. Birimlerin, otonom sürüşten akıllı şehirlere, mobil robotik haritalarına ve daha fazlasına kadar uzanan ürün ve uygulamalara kolayca entegre edileceği söyleniyor.

DJI’ın yan şirketi Livox, otonom sürüş uygulamaları için yeni lidar teknolojisi sunuyor

Şirket, 2016 yılında DJI’nin Açık İnovasyon Programı’nda Non-Repetitive Scanning Pattern adı verilen yeni bir tarama yöntemi geliştiren bir grup mühendis tarafından kuruldu. Model, yeni lidar sistemleri tarafından kullanılan teknolojidir.

Teknoloji, geleneksel Tekrarlı Doğrusal Tarama Modeli kullanan lidar birimlerinden farklı olarak gelişmiş bir görüş alanı sunuyor. Çevre ortamın 3D görüntüsünü oluşturmak için şirketin “çiçek benzeri” tarama modeli olarak tanımladığı şeyi üretiyor. Geleneksel lidar tarayıcılar yatay olarak tararken Livox, yeni yöntemin diğerlerine göre daha uzun entegrasyon süresi ile neredeyse %100 araç önünde kapsama alanı sağladığını söylüyor.

Livox lidarının tarama şeklindeki farkın sadece üstün bir 3D görünüm sunduğu değil, aynı zamanda maliyet tasarrufu sağladığı da belirtiliyor. Üniteler 360 derecelik bir kapsama alanı sağlamak için sadece beş görüş ünitesi gerektirir, buna karşılık yatay tarama kullanan geleneksel bir lidarda 64 veya 128 birim bulunur.

Livox, lidar endüstrisinin büyüme potansiyelinin, ultra yüksek maliyetler ve yavaş üretim oranları nedeniyle çok uzun süredir engellendiğini ve şirketin çok çeşitli farklı kullanım uygulamalarına kolayca entegre edilebilen yüksek kaliteli lidar sistemlerine erişim sağlayarak bunu değiştirmeye çalıştığını belirtti.

Yeni lidar üniteleri ve arkasındaki teknoloji Las Vegas’taki Tüketici Elektroniği Fuarı’nda sergilendi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up