Haberler

Sosyal yazılım ve işbirliği, inovasyona hazır

0

Gartner’a göre, Microsoft Teams ve Slack gibi sosyal yazılımlar ve işbirliği ürünleri doğru bir konumda ancak yenilik için hala çok fazla olanak var. Şu anda 2,7 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen sosyal yazılım ve işbirliği piyasası, 2023 yılına kadar 4,8 milyar dolara yükselecek.

Sosyal yazılım ve işbirliği, inovasyona hazır

Gartner analistleri sosyal yazılım ve işbirliği pazarında hala inovasyon fırsatları olduğunu çünkü çoğu zaman birbirleriyle rekabet etmeyen birçok farklı alt pazar bulunduğunu söylüyor. Öyle ki yakın tarihli bir Gartner Dijital İşçi Anketi’ne göre, katılımcıların yüzde 58’inin günlük olarak gerçek zamanlı mobil mesajlaşma araçları ve yüzde 45’inin ise günlük sosyal medya ağlarını kullanıyor.

Analistler, dijital çalışanların işlerini yapmak için kişisel yaşamlarında yaygın olan araçlara yöneldiklerini ve gerçek zamanlı mobil mesajlaşmanın, sosyal medya ve dosya paylaşım araçları gibi kurumsal çabaların desteklenmesinde oldukça yaygın olduğunu vurguluyor.

Gartner analistlerine göre bu tür araçların kullanımı, çalışanların kişisel ve iş deneyimlerini etkili bir şekilde harmanlıyor. 

Gartner 2023 yılına kadar kurumsal uygulama yazılım sağlayıcılarının yaklaşık yüzde 60’ının yazılım ürün portföylerine bir çeşit sosyal yazılım ve işbirliği işlevleri eklemesini bekliyor. Gartner’a göre işbirliği pazarı araç odaklı olmaya devam edecek.

Son olarak Gartner’ın tahminlerine göre 2023 yılında dünyadaki bilişim çalışanlarının sayısı 1,14 milyara çıkacak ve bu büyümenin beşte dördünden fazlasını gelişmekte olan ülkeler oluşturacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up