Haberler

İş süreçleri uygulamaları pazarında hızlı büyüme sürüyor

0

GlobalData’nın Pazar Fırsatı tahmin modeline göre, BT pazarı küresel olarak büyümeye tanıklık etmeye devam etmekte, bu da işletmelerin artan taleplerini karşılamak için uygulama paketlerinin geliştirilmesine yol açmaktadır. Sonuç olarak, iş süreci uygulamaları pazar gelirinin 2023 yılına kadar 93.2 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

İş süreçleri uygulamaları pazarında hızlı büyüme sürüyor

GlobalData analistlerine göre hem sistemlerin hem de ürünlerin genel yaşam döngüsünün azalması işletmeleri, gelişen iş organizasyonu gereksinimlerini karşılamalarına yardımcı olmak için BT stratejilerinin bir parçası olarak farklı uygulama kategorilerine odaklanmaya zorluyor.

GlobalData, inşaat ve enerji ile birlikte üretimin, bölgedeki toplam iş süreci uygulama gelirinin yaklaşık yüzde 30’unu oluşturan en büyük üç endüstri sektörü olacağını da belirtiyor.

GlobalData’ya göre Çin, Japonya ve Hindistan 2023’teki toplam gelirin üçte ikisini oluşturan en büyük üç ülke olacak. Dikey spesifik ve paketlenmiş uygulamalar, 2023’te toplam geliri yüzde 53’lük bir payla domine etmeye devam edecek.

Analistler sektöre özgü tekliflerin, işletmelerin belirli son kullanıcı segmentlerini hedeflemesine ve onlara tekrarlayan gelir üretimi için gelişmiş müşteri deneyimi teklifleri sunmasına olanak tanıyacağını belirtiyor.

Bununla birlikte, GlobalData’ya göre ofis üretkenliği uygulamaları, tahmin dönemi boyunca yüzde 11,4 ile en yüksek CAGR’a tanık olacak.

Analist firması geleneksel çalışma ortamından çevik bir işyeri kurulumuna geçiş yapan çok sayıda işletmenin, ölçeklenebilirliği ve birlikte çalışabilirliği artırmak için artan bir itici güç olacağını ekliyor. Bunun da örgütsel işgücü arasındaki işbirliği ve iletişim engellerini azaltarak çalışan ofisi üretkenlik uygulamalarının daha fazla benimsenmesine neden olacağı tahmin ediliyor.

Son olarak GlobalData, şirketlerin daha karmaşık ve bağlantılı dijital ekosisteme geçiş için bulut, yapay zeka ve diğer son teknoloji araçlarından yararlanarak mevcut BT altyapısının geliştirilmesine odaklanmaya devam edeceklerini vurguluyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up