Haberler

Google, zamana ve hava durumuna göre çalan alarm için makine öğrenimi kullanıyor

0

Google alarmlardan daha az şikayetçi olunmasını sağlayacak bir güncelleme getiriyor. Yeni özellik alarmınızın çalar saatini günün saatine göre otomatik olarak değiştirmesini sağlıyor ve hava durumu, teorik olarak her gün duyduğunuz aynı şarkıdan zamana ve havaya göre biraz daha uygun bir şeyler çalıyor.

Google, zamana ve hava durumuna göre çalan alarm için makine öğrenimi kullanıyor

Bu özellik şimdilik tek bir cihazla sınırlı. Lenovo’nun Akıllı Saati, temel olarak Google Home Mini’nin işlevselliğini saat ve hava durumunu gösteren bir ekranla eşleştiren küçük bir akıllı ekrandan oluşuyor. Google, “Geliştirilmemiş” olarak adlandırdığı bu özelliğin, gelecekte diğer akıllı ekranlara ve hatta telefonlara ulaşması gerektiğini öneren Google Asistan’ın bir parçası olduğunu söylüyor. Ancak duyuru, özelliğin ne zaman genişletileceğini veya genişletilip genişletilmeyeceğini kapsamıyor.

Google tüm müziklerin, Google’ın oluşturduğu makine öğrenimi etrafında oluşturulmuş açık kaynaklı bir müzik aracı olan Magenta tarafından oluşturulduğunu ve seçildiğini söylüyor. Bir blog yayınında Google, hava durumu 10 derecenin altındaysa sabah erkenden sistemin bu şarkıyı seçebileceğini söylüyor. 

Bu özellik artık küresel olarak Lenovo’nun cihazında sunuluyor. Önceden 80 dolara satışı yapılan akıllı saat, 50 dolara düşerek Amazon’un 60 dolarlık Echo Show 5’i ile daha rekabetçi hale geliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up